Ga naar de inhoud

Wandplanken & wandbekleding

Filters

Merk

Houtsoort

Materiaal

Levertijd

Kleuren

Hoogte

Onze wandplanken

Weg met de kale muren! Met onze wandplanken en wandbekleding vul je met gemak de lege plekken op de muur aan met een karakteristieke wandplank. Een mooie wandplank, van eikenhout, marmer of staal, is de ideale plek om je boeken, foto’s en planten een prachtig plekje te geven binnen je interieur.

Wandplanken van eikenhout

Niet al onze houten planken worden gebruikt voor het maken van prachtige houten bedden . Soms moet een plank gewoon een plank blijven, mits deze goed behandeld wordt zodat hij helemaal klaargestoomd is om bij te dragen aan jouw sfeervolle interieur. Je hebt de keuze uit wandplanken met een dikte van 4 cm en 6 cm. Daarbij kun je kiezen voor een wandplank met geheel rechte zijkanten of een plank met een landelijke boomstamrand. Eikenhout staat bekend om zijn hardheid. Het kan dan ook tegen een behoorlijk stootje en zal je hele leven lang meegaan!

Wanneer de bestelling geplaatst is gaan wij meteen aan het werk en zagen de plank af naar de gewenste lengte. Daarna wordt het hout lichtjes geschuurd. Niet te veel, omdat we de natuurlijke uitstraling van het hout willen bewaren, maar net genoeg zodat het oppervlakte glad aan voelt en je er geen splinters aan overhoud. Dat is vooral ook belangrijk bij de wandplanken met boomstamrand, omdat we de rand graag precies zo houden zoals hij was toen de schors werd verwijderd. Heb je gekozen voor één van de afwerkingen? Dan zorgen wij dat de wandplank goed gelakt is ter bescherming tegen vocht en vlekken, en de kleur krijgt die jij hebt uitgekozen. Wil je liever de natuurlijke kleur van het hout behouden? Kies dan voor matte lak. Met matte lak is het verschil tussen een afgewerkte en onafgewerkte plank haast niet te zien, maar is hij wel volledig beschermd.

Stoere stalen plankdragers

Bevestig de houten wandplank aan de muur in stijl met onze stoere stalen plankdragers . Hierbij het je de keuze uit vijf verschillende profielen, de één meer aanwezig dan de ander, maar allemaal van topkwaliteit! De plankdragers worden als setje van twee aangeboden en hebben een maximaal draaggewicht van 20 kg. Meer dan genoeg voor aandenkens van vakanties en een paar atlassen!

Alternatieve wandplanken

Toch op zoek naar een wandplank van een ander materiaal? Geen probleem! Naast onze houten wandplanken bieden we ook boekenplanken van staal en marmer aan van House Doctor. Zo heb je meer keuze om je woonkamer, slaapkamer, of keuken interieur helemaal compleet te maken.

Een wandplank kopen

Ben je overtuigd en wil je graag één van onze wandplanken kopen? Dat kan gewoon via de website! Wanneer je een houten wandplank wilt bestellen, maar de exacte lengte waar jij naar op zoek bent er niet tussen staat, kun je gerust de maat die er het meest dichtbij komt selecteren en bij de bestelnotities aangeven welke exacte maat je naar op zoek bent. Wij zorgen er dan voor dat je de maatwerk wandplank met de juiste afmetingen ontvangt, tot op de millimeter.

Psst! Een wandplank gaat ook perfect samen met één van onze toffe staande lampen .

Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95