• Gratis bezorging Nederland en België
  • 60 dagen bedenktijd
  • Gratis retourneren
  • Klantenservice

Winactie Tips


Foto’s schieten is soms behoorlijk lastig. Een foto die absoluut perfect zou kunnen zijn is al gauw belemmert door kleine factoren die een grote impact op het eindresultaat kunnen hebben. Om die reden helpen wij graag een handje door middel van een klein aantal tips zodat je sterk kunt beginnen met het schieten van jouw prachtige foto’s.

 

Illustratie van natuurlijk licht

Tip 1: Gebruik natuurlijk licht

Natuurlijk licht biedt een zachte verlichting die het kleurcontrast binnen je interieur op subtiele wijze naar voren brengt. Bovendien vallen de schaduwen natuurlijker, waardoor de dieptes tussen de meubels beter bewaard blijven.

Lees meer…

Betekent dit dat fotograferen zonder indrukwekkende zonnestralen die door het raam vloeien nutteloos is? Absoluut niet! Veel fotografen wachten juist op een beetje bewolking voordat ze beginnen met foto’s schieten. Zo hoeven ze zich al helemaal niet druk te maken over harde schaduwvallingen, overbelichting of ongewenste ruis.

 

Illustratie van verschillende hoeken

Tip 2: Gebruik verschillende hoeken

Door foto’s vanuit meerdere hoeken te schieten laat je niet alleen de verschillende kanten van het bed zien, maar ook van jouw gezellige slaapkamer interieur.

Lees meer…

Wees niet bang om vanuit hoeken te fotograferen die wellicht eerst vreemd aanvoelen. Soms schiet je de mooiste foto’s wanneer je jezelf in het hoekje van de kamer hebt gedrukt, of wellicht niet eens in de slaapkamer bent, maar vanaf bijvoorbeeld de trap dóór de deuropening schiet. De gekste plekken, hoeken en houdingen tijdens het fotograferen leveren soms de meest unieke plaatjes op.

 

Illustratie van fotograferen vanuit medium hoogte

Tip 3: Fotografeer vanaf medium hoogte

We hebben het net over verschillende hoeken gehad, maar probeer hoe dan ook een aantal foto’s vanuit een medium hoogte te schieten. Wanneer je net boven navelhoogte fotografeert benadruk je de grandioosheid van de slaapkamer en oogt de ruimte uitnodigend.

Lees meer…

Het blijft natuurlijk zo dat boven -en onder aanzichten geweldige foto’s kunnen opleveren, dus experimenteer wat jouw kamer optimaal in het zonnetje zet!

 

Illustratie van een detailfoto

Tip 4: Haal het interieur dichtbij

De sfeer binnen een kamer wordt niet alleen bepaald door het totaalplaatje, maar ook door de kleinere meubels, gereedschappen en memorabilia. Een klein stukje van je interieur kan al gauw diepe indruk maken en misschien nog wel een verhaal vertellen ook.

Lees meer…

Wat veel foto’s uniek maakt is een persoonlijke touch die iets verteld over de fotograaf, zoals een boek van een genre waar hun interesse ligt. Het zijn als het ware een soort vignetten die boordevol karakter toe kunnen voegen aan een foto.

 
 


WE HEBBEN EEN NIEUWSBRIEFBlijf op de hoogte van het laatste nieuws en speciale aanbiedingen van GUSSTA.