Ga naar de inhoud

7 slaapkamer ideeën voor 2018: geef je interieur een hippe boost

person

gussta

calendar_month 17/06/2018

Op zoek naar slaapkamer ideeën? Wij helpen je inspiratie op te doen. Hippe ideeën voor de slaapkamer van 2018, zodat je die een hippe boost kunt geven. Met een nieuwe inrichting, door een paar kleine dingen aan te passen of de slaapkamer af te stemmen op de rest van je interieur. Klaar voor de tips? Wij zetten ze voor je op een rij:

  • Gebruik kunst aan de muur
  • Lekker warm kleed
  • Ontspannen met lichte kleuren
  • Maak het minimalistisch
  • Retro: terug in de tijd
  • Speel met kleur
  • Maak het praktisch

Gebruik kunst aan de muur

Je moet het durven, maar kunst aan de muur is een echte sfeermaker. Oók in de slaapkamer. Of misschien wel júist in de slaapkamer, omdat je daar aan een paar materialen voldoende hebt (op het minimalisme komen we verderop terug).

Hang een mooi schilderij op, kies voor een uitgesproken grote klok of een ander kunstelement. Zorg er wel voor dat de kunst voldoende de ruimte krijgt. Houd ruimte rondom de klok vrij op de muur en voorkom dat je beelden of andere staande voorwerpen te ver in de hoek plaatst. Op die manier laat je de kunst ‘spreken’ en krijgt het een belangrijke rol in jouw ideeën voor de slaapkamer.

Lekker warm kleed

Leuke slaapkamer inrichting ideeën opdoen, maar de muren liever vrij houden? Gebruik dan de vloer. Koop een lekker warm kleed, dat je gedeeltelijk onder het bed legt. Het is een ware sfeermaker in de slaapkamer. Die bovendien voorkomt dat je met je voeten op de koude vloer stapt, als je ’s morgens uit bed komt. Een heerlijke keuze om twee redenen, waarmee je het interieur in de slaapkamer een belangrijke hippe boost kunt geven.

Let op: pas op met hoogpolige vloerkleden. Die trekken gemakkelijk veel stof aan en laten zich (onder het bed) lastig stofzuigen.

Ontspannen met lichte kleuren

Binnen je ideeën voor de slaapkamer is het verstandig om rekening te houden met de manier waarop je graag wakker wilt worden. Waarschijnlijk wil je dat lekker ontspannen doen. Je kunt daar rekening mee houden binnen het interieur. Hoe je dat aanpakt? Maak gebruik van meubels met lichte en ontspannen kleuren. En met materialen die ontspanning uitstralen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een rieten stoel of een mooie mand, net als andere meubels met zachte en lichte materialen. Een van de handige slaapkamer ideeën, waarmee je ontspannen wakker kunt worden en je ervoor zorgt dat je klaar bent voor de rest van de dag.

Maak het minimalistisch

Less = More, vooral als het gaat om het inrichten van de slaapkamer. Hoe dat zit? Je kunt allerlei interieur ideeën voor de slaapkamer combineren. Het risico daarvan is echter dat de ideeën afzonderlijk van elkaar niet voldoende aandacht zullen krijgen. We stipten het eerder al even aan bij de kunst. Zorg ervoor dat alle elementen die je verandert en plaatst voldoende aandacht kunt geven. Alleen op die manier krijg je het voor elkaar om echt een verschil te maken.

Bepaal in de slaapkamer welke elementen er voor de inrichting echt toe doen. Gebruik het bed als een belangrijk centraal punt. En kies voor kunst, voor een mooi vloerkleed of voor een grote klok. Door je keuzes te beperken heb je de ruimte (letterlijk en figuurlijk) om die alle aandacht te geven die ze verdienen. Een van de belangrijkste slaapkamer ideeën om het goed aan te pakken, waarmee je voorkomt dat elementen elkaar ‘in de weg’ zitten.

Retro: terug in de tijd

Een opvallende, en een leuke die altijd werkt. Om een stap vooruit te zetten naar een hippe slaapkamer is het goed om ook eens achterom te kijken. Je kunt slaapkamer ideeën opdoen met retro meubels en kleuren uit de jaren ’60 en ’70. Het grote voordeel daarvan is namelijk dat ze stuk voor stuk warmte uitstralen. Warmte, die uitstekend geschikt is voor in de slaapkamer.

Kies een oude LP-speler, een mooie radio of hang een telefoon met een draaischijf op aan de wand. Het zijn elementen die je bijna ook als kunst zou kunnen classificeren. Mooie ideeën voor in de slaapkamer, waarmee je een heel specifieke sfeer neer kunt zetten.

Speel met kleur

Durf het aan om met kleur te spelen en kies ze bij voorkeur iets donkerder dan in de woonkamer of in de keuken. Houd de slaapkamers in hotels maar eens in de gaten en let daar op het interieur. In de duurdere en meer sfeervolle hotels is er sprake van kleur op meerdere of zelfs op alle wanden. Het geeft goed aan hoe je daar sfeer mee kunt creëren. Het is binnen de interieur ideeën voor in de slaapkamer daarom een goed idee om te werken met veel kleur, ook als je dat in de woonkamer normaal niet aan zou durven.

Maak het praktisch

En maak het tenslotte praktisch, door de slaapkamer op een compacte manier in te richten. Gebruik de ruimte onder het bed om spullen op te bergen, kies voor hangende nachtkastjes en gebruik de ruimte boven het hoofdbord van het bed. Op die manier kun je de ruimte optimaal benutten voor jouw slaapkamer ideeën. Zonder dat de elementen elkaar in de weg gaan zitten, omdat je eerst nieuwe ruimte creëert.

Aan de slag met jouw ideeën voor de slaapkamer, de inrichting en het interieur? Ga uit van een van de mooie houten bedden bij ons uit de collectie of bouw het op rondom het bed dat je op dit moment al hebt staan. Wij helpen je ook met de productfoto’s graag inspiratie op te doen, dus blader er rustig doorheen om daarna aan de slag te gaan met jouw slaapkamer.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95