Ga naar de inhoud

Hout met het FSC-keurmerk: duurzame houten bedden

person

gussta

calendar_month 16/02/2017

Houten bedden hebben een bijzonder karakter en een stoere uitstraling. Die krijgen ze niet zomaar, daarvoor maken we bij Gussta gebruik van doorleefd hout. Het gaat om hout met een enorme hardheid, zonder dat we daarvoor bomen hoeven te (laten) kappen. In plaats daarvan maken we bewust uitsluitend gebruik van hout met het FSC-keurmerk, zodat je heerlijk ontspannen in slaap kunt vallen op een duurzaam bent. Bekijk de houten bedden bij ons uit het assortiment, stuk voor stuk gemaakt van doorleefd hout.

Doorleefd voor puur karakter

Hout kan goed worden blootgesteld aan de elementen, waardoor het een doorleefd karakter krijgt. Het hout heeft een dienstbaar leven geleid, vooral wanneer er sprake is van zonnebrand eiken. Dit is de meest exclusieve houtsoort binnen dit gamma. Het inside-hout staat op een goede tweede plaats, omdat ook dit gebruikssporen heeft die met moderne materialen niet te evenaren zijn. Het resultaat is mooi doorleefd hout dat een verhaal te vertellen heeft, bijvoorbeeld in de houten bedden die we maken.

Hardheid van het hout

Het grote voordeel van doorleefd (eiken)hout is bovendien dat de hardheid daarvan enorm toeneemt. Hout heeft de eigenschap dat het door de jaren en decennia heen steeds een beetje harder wordt, waardoor het een goed idee is dit zo lang mogelijk te laten staan. Het hout kan na een periode van 1.000 jaar zelfs volledig verstenen. De houten bedden met hout van 200+ jaar oud is daardoor een stuk harder dan bedden van hout dat er pas net staat. Het verse hout is daardoor veel minder goed geschikt voor de diverse toepassingen, we maken bij Gussta bewust gebruik van doorleefd hout met een hoge leeftijd.

Hout met het FSC-keurmerk

Ten derde hechten we bij Gussta veel waarde aan het FSC-keurmerk voor de houten bedden, zodat u ontspannen in slaap kunt vallen op een duurzaam bed. We laten geen hout kappen voor onze bedden en houden ons daar ook zelf niet mee bezig. In plaats daarvan maken we gebruik van het FSC-keurmerk (GFA-COC+001640D FSC Recycled 100%). Dat betekent dat het gaat om 100% gerecycled hardhout. Dit heeft wel het doorleefde karakter en de enorme hardheid, terwijl er geen bomen voor hoeven te sneuvelen.

We slagen er met het doorleefde hout dat we op een moderne manier laten verwerken voor unieke houten bedden te maken, die zorgen voor een stoere uitstraling vol karakter. Ze maken de bedden bijzonder en bovendien bijzonder duurzaam, twee eigenschappen die bij ons hand in hand gaan. We zorgen er met de kunde van een ambachtsman voor dat we het hout verwerken tot de mooie bedden, die we zowel in de standaardmaten als netjes op maat kunnen leveren.

Meer weten over de houten bedden of het hout dat we daarvoor gebruiken en het FSC-keurmerk? Neem contact met ons op, we vertellen er graag meer over.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95