Ga naar de inhoud

Houten bed frame: welke maat heb ik nodig?

person

gussta

calendar_month 23/12/2019

Houten bed frame kopen? Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen, los van de stijl die je mooi vindt. Zoek je bijvoorbeeld naar een mooi industrieel houten bed of ben je gek op het gebruik van steigerhout? Zelfs als je precies weet welk bed je mooi vindt is het belangrijk om daar de juiste maat bij te vinden.

De maat van het houten bed frame bepaal je in een paar eenvoudige stappen. Gaat het om een bed voor één persoon of een bed voor twee personen? En wil je daarin lekker ruim liggen of vind je het vooral belangrijk dat het bed goed in de slaapkamer past? Aan de hand van die factoren bepaal je de maat die je nodig hebt.

Van 90 tot 180cm of zelfs meer

We zetten de beschikbare maten voor het houten bedframe graag voor je op een rij:

  • 90×200
  • 140×200
  • 160×200
  • 180×200

90×200

Wil je een landelijk eenpersoonsbed kopen en zoek je daarvoor naar een houten bed frame? Dan is 90x200cm de ideale afmeting. Je kiest voor 90cm breedte, bij 200cm lengte. Dat is de reguliere lengtemaat in Nederland.

Tip: wil je een langer bed, bijvoorbeeld omdat je langer bent dan 185cm? Kies dan een bed met een lengte van 210cm of 220cm. Op die manier heb je net wat meer ruimte in het bed, als dat past in de slaapkamer natuurlijk.

Het bed met 90cm breedte is goed geschikt voor één persoon. Een bed van bijvoorbeeld 120cm breed is extra ruim, terwijl een houten bed frame van 80cm een smalle keuze zou zijn. Houd er rekening mee dat je daarin waarschijnlijk niet helemaal vrij kunt bewegen, waardoor dit minder comfortabel ligt.

140×200

Wil je het bed in principe voor één persoon gebruiken, maar er een enkele keer ook met iemand anders in slapen? Dan kun je gebruik maken van een twijfelaar. Het houten bed frame is dan 140cm breed. Voor de lengte geldt opnieuw 200cm, behalve als je extra lengte nodig hebt om goed te kunnen slapen.

Een houten bedframe in 140x200cm is de typische twijfelaar. Je kunt er samen in slapen, al is het niet comfortabel om dat iedere nacht te doen. Zodra je er alleen in ligt heb je aan de andere kant alle ruimte. Op die manier is het eigenlijk het beste van twee werelden. Bovendien neemt het bed niet veel ruimte in de slaapkamer in. Je kunt het bed relatief makkelijk kwijt, zelfs als je aan een van de zijden (of de beide zijden) gebruik maakt van een nachtkastje.

160×200

Het gemiddelde Nederlandse tweepersoonsbed heeft een bedframe van 160x200cm. Het is een bed met 160cm breedte, bij een lengte van 200cm. Dat is iets minder dan 2x een eenpersoonsbed, omdat dit op zou tellen tot 180cm (2x 90cm).

Toch zal je in de meeste gevallen heel comfortabel samen slapen in een bed met een breedte van 160cm. Het houten bed frame is groot genoeg om beiden lekker breeduit te liggen, en zo nu en dan even om te woelen in de slaap. Dat komt door de 20cm in het midden, die jullie samen delen. Los daarvan hebben jullie allebei de maat van een eenpersoonsbed tot jullie beschikking. Op die manier is het houten bedframe van 160x200cm de populairste keuze in Nederland. Uiteraard past die maat in de meeste slaapkamers in Nederland. Je hebt er 2,5 tot 3 meter aan breedte voor nodig. Op die manier heb je links en rechts naast het bed voldoende ruimte om erin en eruit te stappen.

180×200

Zoek je een houten bed frame met een grotere maat, om daar samen extra comfortabel in te kunnen slapen? Dan is een bed van 180cm x 200cm een goede keuze. Op die manier hebben jullie allebei een eenpersoonsbed tot jullie beschikking. Het is een fijne keuze, als jullie in de slaap regelmatig bewegen.

Tip: nog breder dan 180cm slapen? Er zijn bedden beschikbaar in 200cm. Houd er rekening mee dat je er een grote slaapkamer voor nodig hebt. Bovendien dien je rekening te houden met het beperkte aanbod in dekbedden en overtrekken, omdat het in Nederland geen populaire maat is.

Het houten bedframe in 180x200cm is een fijne keuze om samen goed in te slapen. Kies bij voorkeur voor één matras, behalve als jullie allebei een andere hardheid nodig hebben. In dat geval is het mogelijk om met twee losse matrassen te zorgen voor een bed dat jullie beiden zal bevallen.

Houten bedden van hoge kwaliteit

Welke maat je ook kiest, bij Gussta kun je altijd rekenen op houten bedden van hoge kwaliteit. Daarmee zorgen we ervoor dat je heerlijk slaapt, uiteraard in de afmetingen die goed passen bij de breedte die je zoekt. Tot 180cm of zelfs 200cm als je extra royaal wilt slapen. Of in 90cm als je zoekt naar een eenpersoonsbed met een houten frame. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden en maken het bed in de maat die je nodig hebt. En zoek je naar extra lengte? Ook dat is natuurlijk geen probleem.

Op die manier zorgen we voor een houten bed dat bij je past. In de stijl die je zoekt, voor een heel landelijk, industrieel of een stoer bed. Met de juiste breedte en voldoende lengte, zodat het daar in ieder geval niet aan zal liggen. Een fijne keuze om comfortabel in te slapen. En ga je het dekbed of de dekbedovertrekken bestellen? Houd er rekening mee dat je links en rechts 20 tot 30cm extra nodig hebt. De maat daarvan is dus anders dan het bed frame dat je bestelt.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95