Ga naar de inhoud

Massief eiken hemelbed: kan dit ook stoer zijn?

person

gussta

calendar_month 11/01/2021

Massief eiken hemelbed bestellen? Het hemelbed is een typisch sierlijke en elegante keuze, vooral met de stoffen in zachte kleuren en bijvoorbeeld in combinatie met kant. Maar, is het bed er ook in een heel andere stijl? Bijvoorbeeld als je zoekt naar een stoer bed voor in de slaapkamer? En hoe zorg je ervoor dat dit stoere karakter goed naar voren komt? We zetten een aantal mogelijkheden op een rij voor een stoere verschijning.

Het hemelbed van massief eiken toont van zichzelf al een stuk stoerder dan wanneer je gebruik maakt van minder uitgesproken houtsoorten. Daarnaast is het mogelijk om het hout te laten afwerken, bijvoorbeeld in grijs of een andere tint. En kies je voor stevige en robuuste ‘palen’ voor het bed of laat je daar zelfs metaal in verwerken? Op die manier krijgt het bed een heel andere uitstraling dan waar je in eerste instantie misschien aan zou denken. Zo is een massief eiken hemelbed een geweldige keuze voor in de slaapkamer, als je daar de absolute eyecatcher van wilt maken.

Stoere houtsoorten: eiken en oud eiken

Het is voor een stoer ogend bed of hemelbed een uitstekend idee om gebruik te maken van eiken of zelfs van oud eiken. De beide materialen laten zich kenmerken door een paar bijzondere eigenschappen:

 • Duidelijke nerfstructuur
  Het zijn de nerven van het hout die zorgen voor een bijzondere uitstraling daarvan. Dit geeft een mooi natuurlijk karakter, waarmee het hout veel aandacht trekt. Het is met de verschillende afwerkingen en lakken die we aanbieden zelfs mogelijk om dit meer nadruk te geven en kracht bij te zetten. Op die manier oogt het hout nog meer natuurlijk, vooral in combinatie met bijvoorbeeld effen stoffen voor het hemelbed in een lichte kleur.
 • Unieke kleurschakeringen
  De unieke kleurschakeringen van eiken maken het een mooie verschijning, die de meeste mensen meteen herkennen. Dit komt zowel in het eiken als in het oud eiken op een bijzondere manier naar voren.

Het oud eiken heeft bovendien een sterk doorleefd karakter. Het hout heeft al een leven achter de rug en dat zie je er op een prachtige manier in terug. Dot komt de uitstraling van het bed sterk ten goede. Een massief houten hemelbed wordt op die manier een stoere verschijning, die midden in de slaapkamer meteen de aandacht trekt.

Stof voor het hemelbed

Voor het massief eiken hemelbed is het vervolgens belangrijk om na te denken over de stof die je daarbij gebruikt. Het type bed kan niet zonder de stoffen delen, die omlaag hangen en daarmee zorgen voor een statige en indrukwekkende afwerking.

De stof die je kiest is van grote invloed op hoe het er in het geheel uit komt te zien. Ga je bijvoorbeeld voor kant of een andere doorzichtige stof? Dit heeft een heel andere uitstraling dan een donkere kleur die bovendien dikker is en waar je niet goed doorheen kunt kijken. En probeer je de stof in bogen langs de verticale delen van het hemelbed te hangen of kies je ervoor om de zijkanten grotendeels af te dekken? Ook dat is van invloed op de uitstraling waar je voor zorgt.

We denken graag met je mee over de stoere stoffen die er zijn voor het massief eiken hemelbed. Het wordt op die manier een mooie keuze. Houd er rekening mee dat het hout in eiken of oud eiken van zichzelf al veel indruk maakt. Het is dus geen slecht idee om juist gebruik te maken van de wat meer lichte stoffen die er beschikbaar zijn. Dat zorgt voor een opvallend contrast, waarmee je de harde randjes van het hout er als het ware een beetje af kunt halen.

Sierlijk en stoer: gebruik de hoogte en ruimte

Wil je het massief eiken hemelbed bovendien op een overtuigende manier in de kamer zetten? Er zijn twee factoren om rekening mee te houden:

 • Hoogte
  Gebruik je een te hoog bed in de slaapkamer? Als het niet zo hoog is zou een hoger bed ervoor kunnen zorgen dat de ruimte nog wat lager gaat lijken. En heb je aan de andere kant juist hoogte genoeg? Dan kun je dat accentueren door het bed ook hoger te kiezen, waardoor je daarmee meer indruk maakt.
 • Breedte
  Probeer in de breedte zoveel mogelijk ruimte te nemen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat je er makkelijk omheen kunt lopen. En liever nog wat meer dan dat, net als wanneer je kiest voor een ander houten bed. Hoe meer ruimte je er omheen vrij laat, des te groter de kans dat het een indrukwekkende verschijning wordt. Je zorgt er daarmee voor dat het bed meer statig zal ogen, waardoor je het de aandacht en de ruimte geeft die het verdient.

Houd er bij een hemelbed bovendien rekening mee dat de verticale palen zorgen voor een wat minder ruim gevoel. Wil je dus lekker royaal slapen? Kies het bed zo’n 10 tot 20 centimeter breder dan je eigenlijk van plan was. Op die manier word je nooit beperkt door de palen die er op de hoeken van het bed staan.

Massief eiken hemelbed laten maken

Wil je een massief eiken hemelbed laten maken? Of heb je een houten bed en zoek je naar de mogelijkheden om daar de ‘hemel’ aan toe te voegen? Het zijn uitdagingen waar we graag aan werken. Net als aan de hemelbedden zelf, die we natuurlijk maken van hout.

Dat doen we voor al onze bedden. We gebruiken hout van eiken en oud eiken, net als van steigerhout als je zoekt naar een beter betaalbare oplossing. En zoek je naar een mooi bed dat boven de grond lijkt te zweven of ben je benieuwd naar de stevigheid van onze constructies? We combineren het hout met staal, zodat je profiteert van het beste uit meerdere werelden. En heb je vragen over ons massief houten hemelbed of een van de andere houten bedden? Stel ons je vragen, dan vertellen we je er graag meer over.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95