Ga naar de inhoud

3 kenmerken die een steigerhouten bed uniek maken

person

Patrick Wessels

calendar_month 15/06/2023

Steigerhout is bijzonder duurzaam, heel veelzijdig en bovendien milieuvriendelijk. Wij maken het hout precies op maat voor een bed naar wens, omdat het materiaal zich makkelijk laat bewerken. Het zijn allemaal redenen om een bed in steigerhout te bestellen. En dan zijn er daarnaast nog 3 kenmerken van steigerhout die het een unieke keuze in de slaapkamer maken. 

De bedden in steigerhout maken we sinds een aantal jaren. Het is voor ons een aanvulling op het eikenhout, waarmee we ooit begonnen. Met het hout van de steigers maken we de bedden die we graag bouwen graag bereikbaar voor zoveel mogelijk mensen

Prachtige bedden in steigerhout

Het steigerhout dat we gebruiken voor de bedden doet niet onder voor de andere houtsoorten, zoals eiken. Sterker nog, het heeft een heel eigen karakter. Daarnaast is het een houtsoort die we makkelijk kunnen bewerken, in iedere maatvoering die je zoekt.

We maken van het hout bijvoorbeeld het Stealth-bed. Dat is een bed dat boven de grond lijkt te zweven, dankzij de stalen constructie die we daarin verwerken. Voor het bed gebruiken we oud steigerhout, dat er dus al een leven op heeft zitten. Dit garandeert de kwaliteit van het hout en draagt bovendien bij aan de geweldige uitstraling daarvan.

Het hout is bij ons standaard 3 centimeter dik en de stalen hoekprofielen zijn beschikbaar in diverse kleuren. Op die manier maak je het bed eenvoudig helemaal naar wens, als prachtige verschijning bij jou in de slaapkamer. 

3 unieke kenmerken van het steigerhouten bed

En twijfel je over steigerhout voor het bed, ten opzichte van andere houtsoorten? Het is alvast goed om te horen dat je nadenkt over hout, omdat dit wat ons betreft natuurlijk het mooiste materiaal is voor jouw bed.

Het specifieke steigerhout biedt minimaal 3 unieke kenmerken:

1. Ruwe textuur

Allereerst heeft het hout van zichzelf een ruwe structuur. Dat komt door het type hout, en het resultaat op het moment dat het gezaagd wordt. De structuur geeft het hout een stoere uitstraling, die veel mensen aanspreken.

Het ruwe karakter van het hout zorgt er bovendien voor dat dit heel degelijk aanvoelt. Als je iets tot in detail afwerkt voelt het vanzelf meer fragiel aan, iets waar het steigerhout dus geen last van heeft. In plaats daarvan straalt het een zeer degelijk geheel uit.

Dat degelijke geheel realiseren we met het hout van goede kwaliteit dat we gebruiken. En met de stalen delen, zowel voor een onzichtbare constructie als bijvoorbeeld met de hoekprofielen. Op die manier ziet het bed er niet alleen heel stevig uit, dat is het natuurlijk ook.
(En het bed kraakt niet meer dan een ander bed, omdat we het hout goed drogen voordat we het gebruiken). 

2. Zichtbare knoesten

Heel mooi aan het hout zijn (wat ons betreft, en veel van onze klanten vinden dat ook) de zichtbare knoesten. Bij andere houtsoorten is het gebruikelijk om meer te betalen voor delen van het hout die juist geen knoesten hebben. Het hout is dan mooi egaal, dus goed geschikt voor bijvoorbeeld een luxe kast of een luxe keuken.

In het steigerhout dragen de knoesten juist bij aan een mooie uitstraling van het geheel. De knoesten maken het hout, omdat je er meteen aan af ziet dat het gaat om een natuurlijk materiaal. Wij zijn er trots op en onze klanten worden er blij van, dus het is een belangrijk voordeel van de bedden in steigerhout. 

3. Verweerd uiterlijk

Ten slotte heeft (vooral oud) steigerhout een verweerd uiterlijk. Het hout heeft al heel veel meegemaakt en dat zie je er aan af. Het lag bijvoorbeeld op de steigers, waar werklui er overheen liepen en er van alles op werd neergezet.

Het steigerhout is natuurlijk goed schoongemaakt en goed van kwaliteit. Tegelijkertijd zorgt het verweerde uiterlijk ervoor dat je zelfs van een grote afstand kunt zien dat het gaat om steigerhout. Het is niet te vergelijken met andere soorten hout, waardoor we er juiste voor zorgen dat het er afgewerkt uit ziet. Dat wil zeggen, met een stoere of robuuste look als je dat belangrijk vindt natuurlijk. 

Zwevend boven de grond (optisch dan)

Het Stealth-bed in steigerhout biedt bovendien een extra bijzondere optie. Het bed lijkt boven de grond te zweven, dankzij het stalen frame dat we eronder toepassen. Op die manier lijkt het net of het bed niet op poten staat.

Vooraf in de slaapkamer geeft dit een mooi effect. De ruimte is dan relatief klein, waardoor je niet onder het bed door kunt kijken. De poten zijn niet te zien, waardoor het inderdaad lijkt of het bed boven de grond zweeft. Het is op die manier een mooie en bijzondere verschijning, nog los van de unieke kenmerken van het steigerhout die daar natuurlijk nog bij komen. 

Steigerhout en andere houten bedden

We zijn gespecialiseerd in de houten bedden van steigerhout. Daarnaast heb je natuurlijk de keuze uit andere houtsoorten, zoals eiken. Wij bouwen bedden van hout, in alle afmetingen die jij kunt bedenken. Standaard doen we dat in de bekende en populaire maten. En als het moet leveren we maatwerk, zodat je het bed helemaal naar wens kunt samenstellen.

Heb je vragen over het gebruik van steigerhout of ben je benieuwd naar de verschillende bewerkingen en afwerkingen die we kunnen doen? Stel ons je vragen, dan vertellen we je er graag meer over. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95