Ga naar de inhoud

Boomstam wandplank: puur natuur bij jou aan de muur

person

gussta

calendar_month 15/02/2023

Heel handig om iets neer te zetten of gewoon mooi als accessoire aan de wand: de wandplank van een boomstam. De boomstam wandplank past perfect in allerlei interieurs, zowel in de woonkamer en de keuken en bijvoorbeeld in de slaapkamer. Dus zoek je naar de mooiste manier om een paar kaarsen neer te zetten, kookboeken bij de hand te houden of iets anders neer te zetten? Waar je ook aan denkt, de wandplanken zijn er goed voor geschikt.

Uiteraard gebruiken we stevige stalen beugels om de wandplank te laten monteren. Je bestelt ze in een L-profiel, J-profiel, S-profiel of D-profiel. Op die manier bevestig je het geheel stevig aan de muur, terwijl het er bovendien geweldig uitziet.

Tip: Benieuwd naar de verschillende profielen en hoe dat er in de praktijk uitziet? Bekijk bijvoorbeeld onze boomstam wandplank die 4 centimeter dik is. Bij de foto’s zie je ook de verschillende profielen om uit te kiezen.

In de woonkamer, de keuken of de slaapkamer

Je gebruikt een wandplank van een boomstam precies op de manier die je wilt, op allerlei plekken in huis. Dus denk je aan de woonkamer, de keuken of de slaapkamer? We vragen onze klanten altijd om een foto van wat ze ermee hebben gedaan. Dat vinden we gewoon leuk om te zien, omdat we met zoveel liefde werken aan de houten producten zoals deze wandplank. Daarmee helpen we jou natuurlijk weer graag een beetje inspiratie op te doen.

 • Kaarsen en andere accessoires in de woonkamer
  Dus denk je aan een wandplank van een boomstam in de woonkamer? Plaats er bijvoorbeeld een paar kaarsen op, net als andere accessoires. Dus reis je graag en vind je daar unieke souvenirs? Heb je iets unieks gekocht in een leuke boetiek bij jou in de stad? Waar je ook aan denkt, je kunt het neerzetten op de wandplank. De dikke boomstam past er prachtig bij, terwijl de stalen beugels ervoor zorgen dat het gewicht ook geen probleem zal vormen. 
 • Kookboeken of ingrediënten in de keuken
  In de keuken kun je de boomstam wandplank op een heel praktische manier gebruiken. Veel van onze klanten plaatsen er bijvoorbeeld een paar kookboeken op. Zo heb je die altijd bij de hand. En zorgen ze voor een geweldige uitstraling van de keuken, als je ze niet gebruikt.
  Of zet er ingrediënten op, bijvoorbeeld in een weckpot. Dan pak je het er makkelijk bij en draagt het ook weer bij aan de uitstraling van het interieur. Dankzij de brede planken kun je er veel op kwijt, voor een uitstraling van rust en eenheid in de keuken.
 • Iets anders in de slaapkamer
  En wil je de boomstam plank voor aan de wand ophangen in de slaapkamer? Bepaal helemaal zelf wat je erop neer wilt zetten, zoals een plantje of een fotolijst met een foto die je dierbaar is. Bekijk de planken in bijvoorbeeld 4 centimeter of in 6 centimeter dik. Stem de dikte af op de rest van het interieur, bijvoorbeeld het robuuste of meer klassieke bed dat je hebt staan.

Natuurlijk kun je de houten wandplank nog op allerlei andere manieren gebruiken. De boomstam zorgt voor een rustieke stijl, die bewust grover is dan een rechte plank voor aan de wand. Gebruik onze inspiratie of bekijk de foto’s bij de producten, dan weten we zeker dat je er een mooie plek voor zal vinden. 

Massief eikenhout dat tegen een stootje kan

We gebruiken standaard massief eikenhout voor de boomstam wandplanken. Dat betekent dat het hout goed tegen een stootje kan, dus dat is niets om je zorgen over te maken. Vanzelfsprekend is het belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan, maar het gewicht van wat je erop zet zal in ieder geval geen probleem vormen. 

Het hout hebben we standaard maar minimaal bewerkt. Nadat de schors verwijderd is behandelen we het hout om de kwaliteit te behouden en om voor extra gladheid te zorgen. Verder behouden we de unieke vorm van de boomstam, voor een zo natuurlijk mogelijke look bij jou thuis.

Precies op maat en in de afwerking die je mooi vindt

Je bepaalt gewoon zelf hoe lang de boomstam wandplank moet zijn die je ophangt. Dus heb je voldoende aan 50 centimeter om iets kleins neer te zetten? We kunnen de planken moeiteloos leveren tot een lengte van 200 centimeter.

Uiteraard kunnen we ook alle maten er tussenin leveren, per 10 centimeter. Bepaal op die manier zelf hoe lang de plank is, in verhouding tot de rest van het interieur. Of combineer meerdere planken in dezelfde of een andere lengte. Het is allemaal mogelijk, wij gaan er graag voor je mee aan de slag. 

In vijf verschillende afwerkingen

Natuurlijk kies je zelf de afwerking die je mooi vindt voor de boomstam wandplank. Dus zoek je een zo natuurlijk mogelijke uitstraling of ben je juist op zoek naar iets met meer karakter? We zetten de vijf mogelijkheden voor je op een rij:

 • Puur in olie
  Puur in olie gebruiken we een olie die het hout accentueert. Dat betekent dat de knoesten en andere unieke elementen sterker naar voren komen. Het hout krijgt een meer uitgesproken karakter, zonder de kleur heel nadrukkelijk te veranderen.
 • Matte lak
  Een matte lak houdt het hout zo natuurlijk mogelijk. We gebruiken een lak ter bescherming, terwijl het hout er minimaal hetzelfde uit blijft zien als wanneer we het niet zouden behandelen. 
 • White wash
  De white wash zorgt voor een witte gloed over het hout, zoals je dat misschien kent van steigerhout. Het is een mooie bewerking, die goed past in een interieur dat vooral lichte tinten heeft.
 • Grey wash
  Een vergelijkbare behandeling bieden we ook in grijs. Dat past goed bij een meer industrieel karakter van de rest van het interieur.
 • Donkerbruin
  In donkerbruin krijgt het hout veel meer karakter. Het lijkt ouder eikenhout, dat al een leven achter de rug heeft en goed past in een stoer interieur.

Boomstam wandplank kopen

Wil je een boomstam wandplank kopen? Bekijk de modellen in 4 centimeter dik en in 6 centimeter dik. Kies de lengte en de afwerking, dan gaan we daar voor je mee aan de slag. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95