Ga naar de inhoud

Een houten 2-persoons ledikant kiezen: in 3 stappen een goede keuze

person

gussta

calendar_month 31/08/2022

Het houten 2-persoons ledikant is een heerlijk bed om in te slapen. Velen vallen voor het stoere en robuuste design, al zijn er allerlei stijlen beschikbaar. Wij leggen je uit wat anderen zo aanspreekt in dit bed voor twee personen. En ben je enthousiast, maar weet je niet goed hoe je de juiste keuze maakt? Dat leggen we je uit, aan de hand van 3 duidelijke stappen.

Het houten 2-persoons ledikant bestel je bijvoorbeeld in een klassieke of een strakke stijl. En heb je en voorkeur voor eiken, voor oud eiken of voor steigerhout? Het zijn een paar populaire keuzes, waarmee je zorgt voor een prachtig bed in de slaapkamer. Bovendien gaat het om een duurzaam materiaal dat degelijk in elkaar zit. En op het ledikant voor twee personen plaats je twee comfortabele matrassen, zodat je iedere ochtend heerlijk fris wakker wordt. 

Waarom een houten 2-persoons ledikant?

Het houten 2-persoons ledikant is om een aantal redenen een heel fijne keuze. Dat begint met de keuze voor hout. Dit warme materiaal is goed geschikt voor een stevig, stabiel en robuust bed. En voor een bed dat de aandacht trekt in de slaapkamer, op een positieve manier. Dus ga je voor eiken, oud eiken, steigerhout of een ander materiaal? Het voegt warmte toe aan jouw interieur. En het creëert mooie combinaties met bijvoorbeeld een vloerkleed of het dekbedovertrek dat je erop legt.

Het 2-persoons ledikant is beschikbaar in verschillende afmetingen, van 160 x 200 tot 260 x 220. Of zelfs in 140 centimeter breedte, als je denkt aan een twijfelaar. Wat dat betreft zorg je precies voor de ruimte die je nodig hebt, zodat in de breedte als in de lengte.

De term ‘ledikant’ kennen we in Nederland niet allemaal even goed. Sommigen associëren het met een ledikant voor baby’s en kleine kinderen. Het gaat in de basis gewoon om de ombouw van het bed, dus het bed zelf. Op het ledikant leg je de matrassen, om er comfortabel op te slapen. Een houten 2-persoons ledikant is dus een tweepersoonsbed van hout.

Maak in 3 stappen de juiste keuze

Het kiezen van een tweepersoonsbed in hout op basis van een ledikant (en dus geen boxspring) is eigenlijk helemaal niet moeilijk. We leggen in drie stappen uit hoe je de juiste keuze maakt, die precies past bij de manier waarop je graag wilt slapen.

Stap 1: het ideale type houten bed

Begin met het type bed waar je naar op zoek bent. Het houten 2-persoons ledikant is er in een knusse en kleine maat, net als volledig kingsize om zoveel mogelijk ruimte te hebben als je lekker ligt te slapen. Dus ben je op zoek naar 160, 180 of zelfs 200 centimeter breedte? En ga je voor standaard 200 centimeter lengte of een langer bed in 220 centimeter?

Zorg dat je goed weet welke afmetingen je wilt gebruiken. Meet de slaapkamer op. En houd er rekening mee dat je minimaal 60 centimeter aan de zijkant en de achterkant nodig hebt, om comfortabel langs het bed te kunnen lopen.

Naast de afmetingen is ook het design belangrijk. Dus zoek je een bed om in weg te dromen, misschien wel als hemelbed? Of ben je gewoon op zoek naar een strak en modern bed, waarbij het hout zorgt voor een robuuste indruk? Vergelijk op die manier de verschillende opties voor een houten 2-persoons ledikant. Dan maak je de juiste keuze, voor het ideale type houten bed.

Stap 2: kies de juiste opties

Je hebt voor het houten 2-persoons ledikant verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Eiken, oud eiken, steigerhout en andere houtsoorten
    Heb je een bepaalde houtsoort waar je nu al aan denkt? Het eiken is bij veel mensen populair, vanwege de prachtige uitstraling. Oud eiken heeft al een heel leven achter de rug, dus voegt veel meer karakter toe aan het bed waar je graag in wilt slapen. Dankzij steigerhout kun je de kosten drukken, terwijl je wel kiest voor een houten bed om lekker in te slapen. Maak je keuze uit de verschillende houtsoorten, bijvoorbeeld door dit af te stemmen op de rest van jouw interieur (in de slaapkamer). 
  • Robuuste, stijlvolle of weggewerkte poten onder het bed
    Ook de poten dragen bij aan het design van het houten 2-persoons ledikant dat je kiest. Dus ben je op zoek naar een set robuuste poten of ga je voor een keer stijlvolle variant? Er zijn zelfs bedden met weggewerkte poten, zodat het net lijkt of het bed boven de grond zweeft. 

Stap 3: maak het bed compleet

Ten slotte wil je het bed compleet maken. Dat kan bijvoorbeeld met een handige opberglade onder het bed. Of met een set nachtkastjes die ervoor lijken te zijn gemaakt. Stel het bed helemaal naar wens samen, om er in de slaapkamer een fijn geheel van te maken. En om ervoor te zorgen dat je heel praktisch een aantal spullen op kunt bergen natuurlijk. Dan zorg je er met het houten 2-persoons ledikant voor dat je de slaapkamer netjes houdt, en dat je in bed extra snel tot rust komt om de volgende ochtend weer fris op te staan.

Houten 2-persoons ledikant kopen

Wil je een tweepersoonsbed in hout kopen? Het ledikant is dan een uitstekende keuze. Dit vormt de basis voor de matrassen die je kiest, waarmee je zorgt voor een fijn comfort. Een ledikant is wat dat betreft de tegenhanger van een boxspring. Het houten 2-persoons ledikant is een prachtige keuze om te zien, slaapt heerlijk en zorgt ervoor dat je aan de hand van bovenstaande stappen zelf het bed samenstelt waar jij blij van wordt. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95