Ga naar de inhoud

Eikenhouten ledikant: hoogwaardig materiaal voor een fijn bed

person

gussta

calendar_month 14/01/2019

Het eikenhouten ledikant is een hoogwaardige keuze, zowel dankzij het materiaal als dankzij het type bed. De boxspring heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen, maar stap voor stap wint het ledikant weer aan populariteit.

En dat is een goede ontwikkeling, omdat een boxspring niet voor iedereen de juiste keuze is. De massieve aanblik komt goed tot z’n recht in grote slaapkamers, maar legt het in veel Nederlandse slaapkamers af tegen de uitstraling van een ledikant. Bovendien is eikenhout mooi schoon te houden, uitermate duurzaam en heeft het een robuuste en stoere look waar een boxspring niet voor kan zorgen.

Voordelen van een eikenhouten ledikant

We zetten een aantal belangrijke voordelen van een eikenhouten ledikant op een rij. Een mooie keuze voor in de slaapkamer, dankzij:

  • Slanke en moderne aanblik
  • Makkelijke reinigbaarheid
  • Hoogwaardigheid van het materiaal
  • Heerlijk comfort

Slanke en moderne aanblik

Een ledikant heeft, anders dan een boxspring, een mooie slanke en moderne aanblik. Uiteraard is de slanke uitstraling hiervan een beetje afhankelijk van het model waar je voorkeur naar uitgaat. Over het algemeen is het bed een stuk minder massief dan met een boxspring, waarin meerdere matrassen op elkaar liggen.

In plaats daarvan is er sprake van een houten bedombouw, vaak op poten. Die poten zijn lang niet altijd (goed) zichtbaar, waardoor het zelfs mogelijk is om voor een zwevend bed te zorgen. Tenminste, het bed lijkt boven de grond te zweven en staat ondertussen natuurlijk stevig op de poten. Het is één van de voordelen van een eikenhouten ledikant.

Tip: wél gebruik maken van een mooi ledikant, maar niet van eikenhout? Er zijn ook andere materialen beschikbaar, bijvoorbeeld in een lagere prijsklasse.

Het design spreekt weer steeds meer mensen aan, bijvoorbeeld om in de slaapkamer voor een opgeruimde indruk te zorgen. Een belangrijk voordeel van een ledikant, mede omdat het daaronder een stuk makkelijker schoonmaken is.

Makkelijk reinigen en mooi te houden

Het eikenhout van een ledikant laat zich bovendien makkelijk reinigen en schoon houden. Het hout is gewoon af te nemen met een doekje en trekt geen stof aan. Dat is anders dan bij een boxspring van stof, waarop het na verloop van tijd niet mee zal vallen om het stof eraf te halen.

Het eikenhout is mooi massief en heeft een gladde afwerking. Daardoor kunnen vlekken en vuil er geen vat op krijgen. Het houdt het bed mooi netjes en zorgt er in de slaapkamer voor dat je daar prettig kunt verblijven. Tip: heb je snel last van stof? Dan is een (eiken)houten ledikant waarschijnlijk beter geschikt dan een boxspring.

Hoogwaardig eikenhout

Eikenhout is een mooi en hoogwaardig materiaal, met een uitstekende duurzaamheid. Door het hout voldoende te drogen zal dit relatief weinig werken. We voorkomen op die manier onder andere dat het hout van het bed veel zal kraken. In plaats daarvan is er sprake van een stevig geheel, dat goed geschikt is om er een bed van te maken.

Bovendien versterken we het hout voor het ledikant met een stalen constructie. Die draagt de gewichten, waardoor het hout minder te verduren krijgt. Ook dat voorkomt dat het hout zal kraken of na verloop van tijd minder van kwaliteit zal worden. In plaats daarvan kun je met een eikenhouten ledikant rekenen op een stevig geheel, zowel net na de aanschaf als door de jaren heen.

Het eikenhout is mooi naturel beschikbaar, net als in een aantal afwerkingen. Het is op die manier bijvoorbeeld mogelijk om het hout wat ouder te laten lijken of er zelfs voor te zorgen dat dit volledig verweerd lijkt. Op die manier heeft het hout ‘geleefd’, iets dat niet lukt met een ander materiaal. Het bed krijgt karakter en zorgt in de slaapkamer voor een unieke uitstraling.

Heerlijk comfortabel bed

Tenslotte is een eikenhouten ledikant goed geschikt om een heerlijk comfort te bieden, vooral dankzij de houten bedombouw. Het ledikant biedt plaats aan een lattenbodem, waarop het matras komt te liggen. Het matras is de eerste laag waar je op zal liggen, en zorgt voor een belangrijke mate van zachtheid. Het matras biedt stevigheid van binnenuit, om de belangrijke zones van het lichaam goed te ondersteunen.

Dat laatste doet het matras samen met de lattenbodem, die daarvoor speciaal wordt ontwikkeld. De verdeling van het gewicht over de latten zorgt ervoor dat het net lijkt of je zweeft. Op die manier is het ledikant een uitstekende keuze om op te slapen. Een slanke en moderne aanblik van het bed, zonder dat jouw comfort er onder hoeft te lijden. En sterker nog, veel mensen vinden het heerlijk om op een ledikant te slapen, zelfs als ze daarvoor een boxspring hebben geprobeerd of daar zelfs jaren op hebben geslapen.

Eikenhouten ledikant kopen: uitgebreid aanbod

Benieuwd naar de mogelijkheden van een eikenhouten ledikant of een ledikant in het algemeen? Het is een goed en populair alternatief voor de boxspring, waar weer steeds meer mensen naar kijken. Dankzij de mooie aanblik van het bed, dankzij de makkelijke manier om het te reinigen en de eenvoud waarmee je bijvoorbeeld onder het bed kunt stofzuigen.

Met een ledikant van hout kies je voor een mooi materiaal dat heeft geleefd en op die manier karakter heeft opgebouwd. Tenslotte heb je de mogelijkheid om er heerlijk comfortabel op te slapen, waardoor het ook daar in ieder geval niet aan zal liggen.

Wil je meer weten over de mogelijkheid om lekker comfortabel te slapen op een bed van eikenhout? Wij laten je graag de ledikanten zien waar je de keuze uit hebt, en helpen je dat te vergelijken met andere materialen. Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer over het eikenhout en over de beschikbare ledikanten.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95