Ga naar de inhoud

Vloerkleed in grijs of een andere kleur? 5 tips van een interieurstylist

person

gussta

calendar_month 13/04/2020

Vloerkleed in grijs kopen? Een mooie keuze in veel interieurs, bijvoorbeeld als je een gekleurde bank hebt staan. In groen of in geel, net als in zwart of juist een witte of beige tint. Zoals je merkt is grijs goed geschikt in combinatie met een aantal andere stijlen. Het is daardoor niet voor niets een populaire kleur bij ons in het assortiment.

Ben je los van de kleur benieuwd waar een interieurstylist nog meer op let als je zoekt naar een mooi vloerkleed? In grijs of in een andere kleur, aan de hand van een aantal belangrijke tips.

Tips voor een vloerkleed: in grijs en andere kleuren

We vroegen het een interieurstylist, die ons vertelde over deze 5 belangrijke tips:

  • Juiste formaat
  • Vorm van het vloedkleed
  • Deels onder de bank
  • Hoog- of laagpolig
  • Vloerkleed bij jouw interieur

1. Juiste formaat

“Het formaat is heel bepalend voor de uitstraling van het vloerkleed. In grijs en in iedere andere kleur, omdat de afmetingen in lijn moeten zijn met de ruimte. En wat je daarin wilt uitstralen,” vertelt de stylist.

Heb je bijvoorbeeld een grote woonkamer, die (bijna) vierkant is? Dan is het een goed idee om een groter exemplaar te gebruiken: “Benadruk die wijdse opzet. Met een groot vloerkleed, dat je plaats bij de bank die je midden in de ruimte zet. Om er zoveel mogelijk aandacht naar uit te laten gaan, waarmee de zithoek het regelrechte middelpunt van de woonkamer wordt.”

2. Vorm van het vloedkleed

En de vorm van het vloerkleed? Ook dat is een niet te onderschatten eigenschap. Je hebt de keuze uit ronde, vierkante en rechthoekige kleden. Waarmee je de ruimte opnieuw blijkt te benadrukken op de manier die je wilt. “Een rechthoekig kleed kan de ruimte langer of breder laten ogen. Gebruik het kleed in de breedte of juist in de lengte, afhankelijk van de afmeting die je het meest naar voren wilt laten komen. En heb je een typisch hoekig huis met alleen maar rechte lijnen? Gebruik in combinatie met meer moderne en industriële meubels het liefst een rond vloerkleed. Uitstekend geschikt om het te ‘breken’, waarmee je eenvoudig meer sfeer en warmte toe zal voegen.”

3. Deels onder de bank

Een belangrijke vraag die we van veel klanten krijgen is of je het vloerkleed deels onder de bank moet plaatsen. Of juist niet. We vragen het de interieurstylist, zowel voor het vloerkleed in grijs als de andere kleuren.

“Heb je een hoekbank? Dan is een plaatsing onder de bank vaak de beste keuze. Je betrekt op die manier alle delen van de bank, waardoor het geheel wat knusser en warmer zal ogen. Terwijl je met twee banken tegenover elkaar beter gebruik kunt maken van een kleed dat los ligt. Om de beide banken met elkaar te verbinden, dankzij het vloerkleed dat je er tussen hebt liggen.”

Tip: gebruik je een vloerkleed bij een luxe stoel bij bijvoorbeeld de open haard? Een rond model is dan mooi geschikt, waarvan je een deel onder de stoel laat liggen. Het geheel past dan goed bij elkaar, als uitnodiging om eens lekker onderuit te zakken en even nergens aan te denken.

4. Hoog- of laagpolig

Een hoogpolig tapijt heeft een meer warme, sfeervolle en traditionele uitstraling. Een laagpolig vloerkleed is goed geschikt in een meer modern of stoer interieur.

“Pas op met te veel hoogpolige kleden. Ze trekken veel aandacht, vooral in andere kleuren dan grijs. Ze zijn goed geschikt voor een sfeer van luxe en verwenning in de slaapkamer, maar komen in de woonkamer over het algemeen minder goed tot hun recht.”

5. Vloerkleed bij jouw interieur

Uiteindelijk blijkt het vooral belangrijk om een vloerkleed uit te zoeken dat past bij jouw interieur. “Voorkom dat je afgaat op algemene adviezen. Ieder interieur is uniek, dus het is belangrijk om goed te kijken naar de elementen die je belangrijk vindt. En die je al hebt, bijvoorbeeld als je een moderne en stoere bank hebt staan. Of als je in de slaapkamer een mooi houten bed hebt. Door het vloerkleed daarop af te stemmen maak je de mooiste keuze. In grijs of in een andere kleur, die je goed kunt combineren met wat je al hebt staan.”

Het is vooral belangrijk om het vloerkleed qua afmetingen en vorm goed af te stemmen wat je al hebt staan. Om een mooi contrast aan te brengen of juist om ervoor te zorgen dat je met het kleed en het bed of de bank de aandacht trekt. In een ruime slaapkamer, bijvoorbeeld met een min of meer vierkante vorm. Waardoor het kleed als het ware de rode loper wordt om naar het bed of de bank te lopen. En om ’s morgens op te stappen, als je net uit bed komt of als je op de bank ploft met een lekkere kop koffie.

Vloerkleed in grijs kopen: en andere mooie kleuren

Je hebt online de keuze uit een groot aantal verschillende vloerkleden. Bekijk het mooiste vloerkleed in grijs en ga daarnaast op zoek naar de verschillende andere kleuren die er beschikbaar zijn. Als mooie keuze voor bij je thuis, bijvoorbeeld in de woonkamer en in de slaapkamer. Goed van kwaliteit en aan de hand van de handige tips van de interieurstylist. Of door zelf goed te kijken naar wat je mooi vindt. En het in ieder geval een keer uit te proberen, omdat je de kleden net als de andere producten natuurlijk gewoon kunt ruilen.

We helpen je graag de woonkamer, de slaapkamer en de rest van je huis op een mooie manier in te richten. Om dagelijks met veel plezier gebruik van te maken, bijvoorbeeld dankzij het grijze vloerkleed dat je op de grond hebt liggen.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95