Ga naar de inhoud

Vloedkleed in blauw: hoe gebruik je deze trend in jouw interieur?

person

gussta

calendar_month 15/12/2022

Misschien heb je de nieuwe trend al gezien: een vloerkleed in blauw. Het is een mooie en stijlvolle keuze, die je bovendien op meerdere manieren in jouw interieur kunt gebruiken. Dus, ben je toe aan wat anders? Of ben je gek op blauw, maar weet je niet goed hoe je dat gebruikt? Wij leggen het je uit voor de mooie vloerkleden. Al kun je de tips natuurlijk ook gebruiken voor andere accessoires en elementen in jouw inrichting.

Blauw oogt fris én kleurrijk

Eerst duiken we even in het blauw: wat maakt die kleur zo populair? En een sterkere trend dan bijvoorbeeld de vloerkleden in lichtgrijs, die het altijd al goed doen?

Blauw heeft een aantal bijzondere eigenschappen. De kleur kan zowel heel fris als kleurrijk ogen, net als meer serieus en stijlvol of strak. De tint en de diepte van de kleur bepalen voor een groot deel hoe je dat vervolgens ervaart. Dus ben je op zoek naar iets bijzonders, dat je helemaal af kunt stemmen op de rest van het interieur? Dan is de kans groot dat je met een vloerkleed in blauw een goede keuze maakt.

Wij leggen je graag uit over een paar voorbeelden van stijlen, waar je met het blauw van een vloerkleed voor kunt zorgen. Zo doe je inspiratie op met meerdere mogelijkheden, om dit af te stemmen op hoe jij het voor je ziet in de woonkamer of de slaapkamer.  

5x een blauw vloerkleed

Het blauwe vloerkleed is beschikbaar in allerlei soorten en maten. Dat geldt voor hoogpolig en laagpolig, net als voor de afmetingen en natuurlijk de gebruikte materialen. Wij kijken in dit geval naar de manier waarop de blauwe kleur gebruikt wordt, om je daarvan aan te geven wat er allemaal mogelijk is.

1. Chique in blauw met wit

Wat dacht je bijvoorbeeld van een combinatie van blauw met wit? Je creëert op die manier eenvoudig een chique uitstraling, die je zowel in de woonkamer als de slaapkamer kunt gebruiken.

Het witte bij het blauw maakt dit een frisse verschijning. En kies je voor een lichte of juist een donkere tint blauw? Dan geeft dat weer een andere effect voor het vloerkleed als geheel. Ontdek de combinaties van blauw met wit, waardoor er bijvoorbeeld geometrische vormen in de kleden ontstaan. Op die manier gebruik je twee kleuren, die elkaar op dit gebied heel goed aanvullen.

2. Effen en rustig blauw

Zoek je naar blauw, maar wil je het tegelijkertijd zo rustig mogelijk houden? Dat lukt door het blauw in een effen variant te kiezen. In principe zijn de meest neutrale tinten het best geschikt, dus niet te licht en niet te donker. Op die manier valt het blauw er precies tussenin, voor een stijlvolle toevoeging op de rest van jouw interieur. 

Een groter kleed in een effen blauwe kleur is vaak een mooie manier om dit niet te nadrukkelijk aanwezig te laten zijn in het interieur. Juist de grootte zorgt ervoor dat het geheel rustiger zal ogen, zowel onder een bed als in de woonkamer waar je de bank en bijvoorbeeld een salontafel met wat stoelen combineert. 

3. Donkerblauw met geometrische vormen

Meer uitgesproken en opvallend is een donkerblauw vloerkleed, met daarin geometrische vormen. Het zijn de vormen die de aandacht trekken, en waarmee je ervoor zorgt dat er meer energie in het interieur ontstaat. Dus wil je de nadruk leggen op de vloer of op de bank die je erop hebt staan? Dan is het een goed idee om de vormen daar subtiel naar te laten wijzen. Op die manier creëer je als het ware een (kijk)richting, waarbij het blauw ervoor zorgt dat je in eerste instantie de aandacht weet te trekken. 

4. Donkerblauw en vintage

Voor een vintage-kleed in het interieur is blauw een heel geschikte kleur. De keuze voor blauw gaat goed samen met bijvoorbeeld brons en goud, om het op die manier een meer klassieke stijl te geven.

Kies een kleed waar patronen op staan, die het liefst niet helemaal perfect in elkaar overlopen. Op die manier ontstaat er energie in het kleed, bijvoorbeeld ten opzichte van moderne meubels zoals een bank of een mooi bed. De contrasten die je op deze manier aanbrengt zorgen ervoor dat er een interessant samenspel kan ontstaan.

Met name de hoogpolige kleden zijn goed geschikt voor een vintage-look met een blauw kleed. Op die manier stap je als het ware terug in de tijd, waarbij het kleed er bovendien voor zorgt dat dit heerlijk zacht aanvoelt aan je voeten. 

5. Hoogpolig en licht van kleur

Sowieso is het een goed idee om het blauwe kleed hoogpolig te kiezen. Op die manier komt de kleur goed naar voren en zorg je ervoor dat dit de aandacht trekt. Dat geldt vooral voor de kleden in een lichte blauwe kleur. Hier wordt het oog meteen naar getrokken, vooral als je dat combineert met andere lichte meubels. Er ontstaat een fijn en rustgevend geheel, dat prettig is om naar te kijken en goed geschikt is voor de woonkamer of de slaapkamer om lekker bij te komen.

Wij helpen je inspiratie op te doen met de verschillende stijlen, waarbij je in alle gevallen gebruik kunt maken van blauw. Het is een mooie kleur voor het vloerkleed, bijvoorbeeld als je lichtgrijs en de andere neutrale tinten al een keer hebt geprobeerd. Hiermee doe je het net even anders, als gedurfde keuze waarmee je kleur toevoegt aan de rest van jouw interieur. 

Vloerkleed in blauw kopen

Ben je benieuwd naar de vloerkleden in blauw en de andere accessoires die je daar bij kunt bestellen? Wij helpen je online graag inspiratie op te doen. Dat geldt voor onze bedden, net als voor de extra’s voor de slaapkamer en de woonkamer. Bekijk bijvoorbeeld de vloerkleden, die er natuurlijk in allerlei verschillende kleuren zijn. Zo maak je een mooie keuze, helemaal afgestemd op wat jij voor ogen hebt voor het interieur.  

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95