Ga naar de inhoud

3 unieke looks met het houten nachtkastje: vind jouw eigen stijl

person

gussta

calendar_month 18/03/2019

Benieuwd naar de mogelijkheden van een houten nachtkastje? Het is een prachtige en praktische keuze aan de wand, waarmee je alle kanten op kunt. Ben je bijvoorbeeld gek op een heel natuurlijke look of zorg je juist voor hints naar vintage en het verleden? Verder zorg je met hout voor het nachtkastje eenvoudig voor een mooie luxe uitstraling, zodat er werkelijk van alles mogelijk is. Wij zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rij, zodat je daar op een makkelijke manier inspiratie mee op kunt doen om jouw slaapkamer helemaal naar je wens in te richten.

We lieten je eerder al eens de mooiste houten nachtkastjes bij een houten bed zien, waarmee je aan de hand van voorbeelden zelf ideeën op kunt doen. Makkelijk te combineren en leuk bij een verder warm en sfeervol interieur. Deze keer zetten we tips voor je op een rij voor een leuke natuurlijke look, vintage vondsten waarmee je terug in de tijd kunt en een luxe keuze om het bed en de slaapkamer tot in de puntjes af te werken. Stuk voor stuk heel geslaagd bij een van onze mooie houten bedden, zodat je in alle elementen kiest voor degelijke kwaliteit en een geslaagde stijl.

Looks met een houten nachtkastje

Benieuwd naar onze looks voor een houten nachtkastje? Ontdek onze leuke tips om dit heel stijlvol te doen:

  • Natuurlijke look: samen in harmonie
  • Vintage vondsten: terug in de tijd
  • Luxe bij het bed: mooie houten nachtkastjes

Natuurlijke look: samen in harmonie

Steeds meer mensen komen graag in harmonie met de natuur, door buiten naar binnen te brengen. Fijn tijdens de zomermaanden als het buiten lekker warm wordt, net als in de winter wanneer je knus bij elkaar kruipt.

Doe inspiratie op met de kleuren en materialen uit de natuur, zodat je eigenlijk niet om het gebruik van hout heen kunt. Een houten nachtkastje brengt je automatisch beter in harmonie met de wereld om je heen, zodat je daar op een heel makkelijke manier uitgebreid van kunt genieten.

En wil je het eens anders doen dan de anderen? Gebruik de ronde vormen van een boomstam, stapel een paar nachtkastjes op elkaar of gebruik een vensterbank om jouw wekker en de andere spullen neer te zetten. Gebruik de natuurlijke kleur van het hout en combineer die bijvoorbeeld met lichte en grijstinten, of juist met het groen dat je buiten ook veel vindt.

Vintage vondsten: terug in de tijd

Houd je van de natuur, maar ben je ook op zoek naar een nostalgische look waarmee je in de slaapkamer terug in de tijd kunt? Het houten nachtkastje is ook heel goed geschikt om aan de slag te gaan met vintage. Dat geldt voor het kastje zelf, net als voor de spullen die je daar op zet.

Gebruik bijvoorbeeld een oude telefoon met een draaischijf, een transistorradio of een platenspeler die je nog ergens op zolder hebt staan. Het zijn elementen waarmee je terug kunt gaan naar het verleden. En die spullen laten zich heel goed combineren met een nachtkastje van hout, waardoor ze altijd bij elkaar lijken te hebben gehoord.

Tip: nog geen houten nachtkastje kopen, maar wel alvast wat spullen neerzetten? Een oude stoel is dan een uitstekend alternatief. Leuk met een plantje erop, zodat je hier op een heel handige manier gebruik van kunt maken.

Met de verschillende vintage vondsten en het handig gebruik van spullen die je waarschijnlijk al hebt staan is het niet meteen nodig om een houten nachtkastje te kopen. Wel zo makkelijk, en goed geschikt als je daar nog even voor wilt sparen of als je nog zoekt naar het perfecte exemplaar. We helpen je daarmee graag inspiratie op te doen, zodat je terug in de tijd kunt met de materialen van weleer en alles dat een gevoel van retro oproept.

Luxe bij het bed: mooie houten nachtkastjes

Ben je tenslotte vooral op zoek naar een luxe uitstraling? Dan zijn er mooie houten nachtkastjes beschikbaar die daar op een geweldige manier bij aansluiten. Je kunt gebruik maken van warme stoffen en dikke materialen, die laten zien dat je niet gaat voor het eerste de beste. In plaats daarvan kies je voor weelderige uitstralingen en fijne materialen, die jou als het ware omarmen en ervoor zorgen dat het net lijkt of je in een hotelkamer ligt. Een nachtkastje van hout past daar uitstekend bij, vooral als je het hout goed durft te laten zien.

Kies een nachtkastje dat de aandacht trekt en dat je bij voorkeur los van de grond plaatst. Door het kastje op de hangen aan de wand of onderdeel te laten zijn van het bed creëer je automatisch een gevoel van luxe. Dat geldt voor de slaapkamer en de badkamer, waarin het aantal vierkante meters vaak beperkt is. Door de kastjes op te hangen komen die los van de groene en zorg je er eenvoudig voor dat je een hotellook kunt creëren, zonder dat je daar allerlei dure materialen voor nodig hebt.

Houten nachtkastje kopen: online en in de showroom

Wil je een houten nachtkastje kopen en ben je daarvoor op zoek naar inspiratie? Bekijk online de modellen die er beschikbaar zijn, zodat je daarmee meteen een paar nieuwe ideeën op kunt doen. In combinatie met de bovenstaande tips voor een natuurlijke look, een vintage-vondst of een mooie luxe uitstraling zoals in een hotel. En wil je de kastjes liever een keer komen aanraken of met elkaar vergelijken door er zelf langs te lopen? Geen probleem, dan ben je van harte welkom bij ons in de showroom. En heb je vragen over de nachtkastjes van hout of onze andere producten? Gebruik het online contactformulier, we horen graag van je.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95