Ga naar de inhoud

Het perfecte tweepersoonsbed: combineer comfort, stijl en een lange levensduur

person

Patrick Wessels

calendar_month 01/01/2024

Hoe kies je het perfecte tweepersoonsbed? Het gaat om goed slapen en om stijl. Het bed moet passen bij de rest van het interieur én moet ervoor zorgen dat je ’s morgens fris ontwaakt. Hoe combineer (of balanceer) je die twee? Wij leggen je uit hoe je voor het belangrijkste meubel in de slaapkamer de juiste keuze maakt.

Het tweepersoonsbed is een grote investering, zowel letterlijk als figuurlijk. Investeer in comfort, stijl en een lange levensduur. Dan voldoet jouw aanschaf aan de belangrijkste voorwaarden om daar zo lang mogelijk plezier van te hebben. Je ontwaakt ’s morgens heerlijk fris, terwijl je ’s avonds in een bed stapt dat je uitnodigt (of verleidt) om steeds wat eerder te gaan slapen.

Hoeveel ruimte heb je?

Een bekende uitdaging is de beschikbare ruimte. Hoe maak je het jezelf lekker comfortabel, zonder dat heel de slaapkamer volstaat met het bed? En wat is eigenlijk de ideale breedte van een tweepersoonsbed? Of de lengte?

Zorg dat er voldoende ruimte beschikbaar blijft langs het bed en aan de achterkant. Houd minimaal 60 centimeter breedte over, zowel langs de zijkanten als de achterkant. Op die manier kun je er zonder problemen omheen lopen, dus hoeft er ’s nachts niemand over de ander heen. Dat is belangrijk, om van een goede nachtrust te blijven genieten.

Als iedere vierkante meter telt moet het tweepersoonsbed vooral niet te groot zijn. Dat geldt in letterlijke zin, maar ook figuurlijk en optisch. Tip: kies bijvoorbeeld een bed dat boven de grond lijkt te zweven. Daardoor oogt het bed een beetje kleiner. Maak je daar ook de nachtkastjes ‘zwevend’ aan vast? Dan neemt het bed optisch zo min mogelijk ruimte in.

Aan de andere kant is het belangrijk dat het bed mooi is, dus goed bij het interieur past. Dat vraagt om kwaliteit, om stijl en om materialen die dat uitstralen. Bij Gussta bouwen we daarom met hout. Dit hoogwaardige materiaal heeft een mooie natuurlijke en robuuste uitstraling. Bovendien heb je de keuze uit allerlei designs en stijlen. 

Geniet van comfort

Een goed tweepersoonsbed biedt zoveel mogelijk comfort. Dat geldt tijdens het slapen, maar ook op andere momenten. Zorg bijvoorbeeld voor een slim ontworpen bed, met daarin ingebouwde opbergruimte. Dat biedt een handige oplossing voor ruimtegebrek, zonder dat je inlevert aan comfort.

Een bed met lades is in veel gevallen goed geschikt om beddengoed of kleding op te bergen, zonder dat je daar een extra kast voor nodig hebt. Een tweepersoonsbed biedt dan de ruimte die je nodig hebt. Eventueel kun je er zelfs een extra matras in opbergen. Of een opklapbaar bedframe. Dan heb je meteen een logeerbed achter de hand, zonder dat het extra ruimte hoeft in te nemen in de slaapkamer of op andere plekken in huis.

Geniet van het comfort van een goed tweepersoonsbed, met een matras waarop je fijn slaapt. En geniet van het comfort van een hoogwaardig materiaal, dat lang meegaat. Onze houten bedden ontwerpen we veelal minimalistisch. Zo brengen we erop aan wat er nodig is, werken we de materialen netjes af en laten we achterwege wat niets toevoegt. Dat maakt het een goede investering in een bed dat lang meegaat, zowel kwalitatief als dankzij de stijl binnen jouw interieur.

Ervaar betere slaapkwaliteit

Recente onderzoeken tonen aan dat een goed ontworpen slaapkamer bijdraagt aan betere slaapkwaliteit. Dat vraagt om een paar voorwaarden:

  • Voldoende ruimte rond het bed
  • Een comfortabel bed om lekker te slapen
  • Een stijlvolle keuze die past binnen het interieur
  • Handige multifunctionele onderdelen zoals opbergruimte

Tip: veel van onze bedden bieden de mogelijkheid om de nachtkastjes daar aan vast te laten maken. Op die manier zweven ze aan de zijkant van het bed. Dat maakt ze makkelijk bereikbaar én scheelt ruimte op de grond. Dat is praktisch heel handig tijdens het schoonmaken. Optisch vergroot het de ruimte, omdat alle gebruikte grondruimte een kamer kleiner laat lijken. Zwevende kastjes gebruiken de grond niet, dus dan heb je daar geen last van.

Andere onderzoeken wijzen uit dat natuurlijke en robuuste materialen uiteindelijk de langste levensduur hebben. Dat weten we bij Gussta natuurlijk al veel langer. Daarom bouwen we in hout, zoals eikenhout, steigerhout en andere houtsoorten. We kiezen altijd voor kwaliteit. Dat doen we met de hand en gewoon in Nederland, zodat we de volledige controle hebben over het productieproces.

Onze houten bedden ontwerpen we zoveel mogelijk tijdloos. Daardoor gaan ze lang mee en passen ze zich moeiteloos aan een nieuwe interieurstijl aan. Kies het bed als centrale element in de slaapkamer. Stem de kastjes, de decoratie en accessoires er vervolgens moeiteloos op af. Dan kies je voor een bed dat comfort biedt, zowel tijdens het slapen als wanneer je op andere momenten in de slaapkamer bent. 

Tweepersoonsbed op maat

Ten slotte maken we het tweepersoonsbed standaard op maat. Dat doen we in alle bekende maten, zoals 160×200 en 180×200. Of met extra lengte, tot 210 centimeter of zelfs tot 220 centimeter. Zo bouwen we het bed waarin jij het liefst wil slapen. We gebruiken massief hout in de hoogste kwaliteit. Of we bouwen in steigerhout voor een betaalbare prijs. Op die manier vind je bij ons altijd het bed waar jij naar op zoek bent.

We luisteren goed naar onze klanten, bijvoorbeeld op het gebied van slaapkamertrends en specifieke behoeften. Aan de hand daarvan ontwikkelen we regelmatig nieuwe bedden, accessoires en andere meubelen. Zo helpen we jou de slaapkamer op een stijlvolle, comfortabele en fijne manier in te richten. Jij combineert comfort, stijl en een lange levensduur, dankzij de hoogwaardige materialen die we gebruiken. 

Ontdek het tweepersoonsbed van hout in onze webshop. Daar vind je alle verschillende stijlen, die heerlijk comfortabel slapen. Bovendien laat je het bed bouwen in de afmetingen die je zoekt, en eventueel met de afwerking of bescherming die je belangrijk vindt. Zo kies je voor jouw slaapkamer het bed waar je blij van wordt. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95