Ga naar de inhoud

Beter slapen bij warm weer: de gouden tips voor in een houten bed

person

gussta

calendar_month 23/04/2018

Moeite om goed te slapen bij warm weer? Je bent niet de enige. De kans is groot dat je snel zwetend in je bed ligt, waardoor je moeilijk in slaap komt. Eenmaal te warm is het lastig om daar nog iets aan te doen. Je kunt er wat dat betreft beter voor zorgen dat je de juiste voorbereidingen treft. Wij zetten een paar handige tips voor je op een rij om beter te slapen bij warm weer.

Een ventilator als een airco

Een ventilator is een relatief voordelige oplossing, die meteen uitkomst kan bieden. Tenminste, als je die gebruikt als een airco. Een gewone ventilator blaast de warme lucht in het rond, waardoor je daar nog niet veel mee opschiet. Om het in je houten bed echt minder warm te krijgen kun je daar een paar ijskoude flessen met water voor zetten. Vul de flessen voor driekwart met water, leg ze een dag lang in de vriezer en gebruik ze ’s avonds in de slaapkamer.

Lucht de slaapkamer ’s nachts

Tegelijkertijd is het verstandig om overdag de ramen zoveel mogelijk gesloten te houden. Wellicht tegennatuurlijk, omdat je de slaapkamer graag wil luchten. Dat kun je nog altijd doen, maar bij voorkeur ’s avonds en ’s nachts.

Tip: gebruik een hor, anders heb je geen last meer van de warmte, maar zijn het muggen die je nachtrust zullen verstoren.

Houd je nek goed koel

De nek heeft een belangrijke invloed op de rest van het lichaam, waardoor het belangrijk is om die koel te houden. Je zou gebruik kunnen maken van een koelelement, door dat in een handdoek te wikkelen. Leg het bij je kussen, op een manier dat je nog comfortabel kunt slapen. Dankzij een koele nek heb je ook in de rest van je lichaam minder last van de warmte op dat moment.

Slapen met vochtige sokken

Dat wat geldt voor je nek kunnen we herhalen voor je voeten. Eenmaal warme voeten wordt het lastig om de rest van je lichaam af te koelen. Maak een paar sokken vochtig en trek die aan als je gaat slapen. Zoals je je voeten in de winter met warme sokken kunt verwarmen, zo kun je ze in de zomer gebruiken om het koeler te krijgen.

Houten bed kopen

En heb je de slaapkamer en jezelf eenmaal op temperatuur? Dan is het verstandig om zoveel mogelijk op je rug en zij te slapen. Wetenschappers hebben aangetoond dat je dan waarschijnlijk beter slaapt dan op je buik. In een van onze mooie houten bedden natuurlijk, waarmee je een keuze maakt voor goede kwaliteit op basis van mooie en natuurlijke materialen.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95