Ga naar de inhoud

Fris beddengoed en nog 3 tips: beter slapen in de lente

person

gussta

calendar_month 26/03/2018

De lente is begonnen, dus het is tijd voor een paar tips om speciaal in dit seizoen beter te slapen. Ieder seizoen veranderen er namelijk een paar dingen, waardoor het verstandig is om daar goed rekening mee te houden. Op die manier slaap je beter, bijvoorbeeld in de houten bedden die je online kunt kopen. Klaar voor? Wij zetten de tips voor je op een rij.

Tijd voor nieuwe gordijnen

Zorg ten eerste voor een paar nieuwe gordijnen. Of, trek de verduisterende gordijnen dit seizoen maar weer gewoon dicht. In de winter vinden veel mensen het prettig om de gordijnen open te laten of niet te laten verduisteren. Het wordt pas laat licht, waarmee je met name in het weekend op een aangename manier wakker kunt worden. Als je er geen behoefte aan hebt om binnenkort rond 5:30u op te staan is het verstandig om de kamer alvast goed te verduisteren met een paar donkere gordijnen.

Pas je ritme erop aan

Zorg ervoor dat je voor de lente een ritme aanneemt dat je kunt volhouden, met elke dag min of meer dezelfde tijd om naar bed te gaan. Houd je ervan nu het langer licht is en ga je daarom graag wat later slapen? Geen probleem, mits je dat structureel doet. En je ’s morgens ook wat langer kunt blijven liggen natuurlijk. Je lichaam en geest houden van rust en regelmaat, waarbij je dat per seizoen kunt aanpassen. En gebruik bij voorkeur een avondritueel. Door eerst nog wat te drinken, dan je tanden te gaan poetsen, even onder de douche te stappen en dan te gaan slapen, bijvoorbeeld.

Fris beddengoed en mooie bloemen

De lente is een goed moment om de slaapkamer fris in te richten. Letterlijk met een mooie bos bloemen in plaats van de warme kaarsen uit de winter. En figuurlijk met bijvoorbeeld nieuw beddengoed. In een frisse kleur, waarmee je ervoor zorgt dat je daar heerlijk ontspannen bij in slaap kunt vallen.

Netflixen is voor ’s middags

En ook al is het lente en lijkt de wereld er een stuk mooier op te zijn geworden, het is nog steeds geen goed idee om voordat je gaat slapen Netflix te kijken. Scherm van telefoons, televisies en tablets houden je zenuwen en lichaam actief, waardoor je moeilijker in slaap komt. Lees liever een boek, van papier dan.

Houten bed kopen

En wil je met de handige tips aan de slag in een mooi nieuw bed? Dan is een houten bed voor jou wellicht de beste keuze. Bekijk de verschillende mooie modellen. Of neem contact met ons op voor meer informatie. We vertellen je graag meer over de bedden, en over hoe je daar heerlijk in kunt slapen natuurlijk.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95