Ga naar de inhoud

Ideaal vloerkleed voor kinderkamer: laagpolig zonder te veel stof

person

gussta

calendar_month 19/08/2019

Een vloerkleed voor de kinderkamer kopen? Een heerlijk zachte en comfortabele keuze, waarmee je de kamer bovendien op een leuke manier in kunt richten. Creëer sfeer en een warme uitstraling, om jouw kleine daarin op een leuke manier te laten opgroeien. Beschikbaar in verschillende afmetingen en natuurlijk in de stoffen waar je naar op zoek bent. In zwart en wit van wol of in een van de andere kleuren bij ons uit het brede assortiment. Je hebt de keuze uit mooie kleden voor de kinderkamer, waarmee je de vloer op een warme manier af kunt werken.

Een vloerkleed biedt warmte en gezelligheid, bijvoorbeeld in de slaapkamer. Je kunt de vloerkleden gebruiken op bijvoorbeeld laminaat en op houten vloeren, net als op PVC en in principe alle andere materialen. Het is dan niet nodig om overal tapijt neer te leggen, terwijl je toch zorgt voor een gedeelte met een heerlijk zachte ondergrond. Ideaal om uit bed te stappen of om naar de kast toe te lopen. Richt de kamer in met een mooi vloerkleed, door je kleine daarmee te verrassen of door online een mooi exemplaar uit te zoeken.

Laagpolig: weinig last van stof

De beste keuze maken voor een vloerkleed voor de kinderkamer? Dan is het verstandig om op te passen met de hoogte van de polen. Een hoogpolig-kleed kan een mooie keuze zijn, maar trekt ondertussen ook veel stof aan. Met name kinderen kunnen daar last van hebben, bijvoorbeeld als ze liggen te slapen. Het stof in de kamer maakt ze sneller benauwd, iets dat ook niet prettig is als ze hun huiswerk maken of met vriendjes en vriendinnetjes spelen op hun eigen kamer.

Het is in plaats daarvan verstandiger om gebruik te maken van een vloerkleed met lage polen. Een laagpolig-kleed trekt veel minder stof aan, waardoor je kleine daar geen last van zal hebben.

Tip: een laagpolig-kleed laat zich een stuk makkelijker schoonmaken en stofzuigen. Sterker nog, de gemiddelde robot-stofzuiger heeft daar geen probleem mee, terwijl er bij een hoogpolig kleed makkelijker stof tussen blijft zitten.

Het is een praktisch voordeel van veel van one vloerkleden, die daarmee ook goed geschikt zijn voor op de kinderkamer. Makkelijk schoon te houden en met minimale overlast van stof, terwijl het kleed er wel voor zorgt dat de kamer er meteen een stuk warmer en gezelliger uit komt te zien.

Onder het bed of bij de kast

Benieuwd hoe je het best gebruik kunt maken van het vloerkleed voor de kinderkamer? Dat kan bijvoorbeeld (deels) onder het bed. Door het kleed ongeveer 20 procent onder het bed te schuiven komt het grootste deel er onderuit. Dat maakt het kleed goed zichtbaar, terwijl de plaatsing deels eronder ervoor zorgt dat je kleine er automatisch op zal stappen. Dat is een heerlijk gevoel bij het opstaan, om meteen op het warme kleed te kunnen staan. Een fijn gevoel voor de voeten, om de dag daarmee meteen goed te beginnen.

Een andere mooie plek is bij een kast of zelfs bij een bureau, als jouw kleine daar al aan toe is. Op die manier zorg je er eenvoudig voor dat je het kleed op een mooie manier kunt plaatsen. En ga je voor een kleed met een meer opvallende uitstraling? Zorg er dan voor dat je het kleed meer de ruimte biedt. Je voorkomt daarmee dat het ten onder lijkt te gaan bij de rest van het interieur. In plaats daarvan geef je het de aandacht die het verdient, zodat jouw kleed kan stralen in de kinderkamer.

Wit met een rustige kleur

Tenslotte benieuwd naar de beste kleuren om een vloerkleed voor de kinderkamer te kiezen? In de meeste gevallen staat een wit of een licht kleed het mooist, in combinatie met een rustige kleur. Op die manier heb je een goede basis voor op de vloer. Die trekt aan de ene kant niet te veel aandacht, terwijl je toch zorgt voor een leuk effect en een mooi contrast.

Het is met een vloerkleed vaak de bedoeling om de kamer er warmer uit te laten zien. Het donkere accent bij de lichte kleur is daarvoor goed geschikt. Daarnaast kun je gebruik maken van grijs of een andere niet-witte tint, waarmee je ervoor zorgt dat je de kamer wat meer karakter kunt geven. En stem je het vloerkleed voor de kinderkamer af op het bed? Dan ontstaat de mooiste combinatie.

Vloerkleed voor de kinderkamer kopen

We zijn jouw specialist in houten bedden voor kinderen en voor volwassenen, net als voor de vloerkleden die je daarbij wilt bestellen. Daarmee zorgen we ervoor dat je de kamer op een mooie manier kunt inrichten, uiteraard op basis van de hoogst mogelijke kwaliteit. Wij zorgen ervoor dat je kunt vertrouwen op mooie materialen, goed geschikt om zowel de kamer voor de kinderen als die voor jezelf mee in te richten. Bestel een mooi vloerkleed voor de kinderkamer, zodat je zeker weet dat daar voldoende warmte en sfeer ontstaat.

Kom je er zelf niet helemaal uit of wil je graag meer weten over de materialen van de vloerkleden die je kunt kopen? Stel ons je vraag, dan vertellen we je er graag meer over en helpen we je de juiste keuze te maken.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95