Ga naar de inhoud

Kinderbed van steigerhout: 3 tips voor de beste keuze

person

gussta

calendar_month 27/01/2020

Een kinderbed van steigerhout gezocht? Een stoere en mooie keuze voor jouw kleine. Beschikbaar in de maat waar je naar zoekt en met de belangrijke lattenbodem. Ideaal voor een goede ondersteuning, om de kinderen comfortabel te laten slapen.

Benieuwd hoe je een goede keuze maakt voor een steigerhout kinderbed? We zetten drie tips voor je op een rij, waarmee je goed weet wat er op je afkomt en waar je aan toe bent.

3 tips voor een kinderbed van steigerhout

Ontdek onze 3 tips om een kinderbed van steigerhout te kiezen:

  • Kinderbed in de juiste maat
  • De lattenbodem als goede basis
  • Het juiste matras voor kinderen

1. Kinderbed in de juiste maat

Zoek je een 1 persoons bed voor je kleine? Kies een kinderbed van steigerhout in 90×200 centimeter. Het is de standaardafmeting voor een eenpersoonsbed in Nederland.

De breedte bedraagt 90 centimeter, zodat de kinderen voldoende in hun slaap kunnen bewegen. Het creëert vrijheid in bed, die voorkomt dat we ’s nachts wakker worden als we ons omkeren. De lengte van 200 centimeter is voor kinderen natuurlijk nog wat groot. Toch helpt dat ervoor te zorgen dat ze er langer gebruik van kunnen blijven maken. Bovendien is het de standaardafmeting in Nederland, die goed in de gemiddelde slaapkamer past.

En benieuwd naar andere afmetingen voor het steigerhouten kinderbed? Je kunt bijvoorbeeld denken aan 70x140cm voor een ledikant, 70×160 voor een tussenmaat of een meegroeibed in 90×135/200. Op die manier kun je daar langere tijd mee vooruit, zonder dat je de kleine in een veel te groot bed hoeft te leggen.

2. De lattenbodem als goede basis

Een goed kinderbed is natuurlijk mooi om te zien en biedt tegelijkertijd het comfort dat je belangrijk vindt. Belangrijk is het matras, net als de bedbodem die je gebruikt.

De lattenbodem is veruit de beste keuze, om jouw kleine goede ondersteuning te bieden. Makkelijk te combineren met steigerhout, zodat het geheel er bovendien mooi uit zal zien.

De verschillende steigerhout kinderbedden zijn er met een lattenbodem, die we op een nette wijze afwerken. Met een robuust en stoer geheel, om van het bed het stralende middelpunt van de kamer te maken. De kinderkamer die je inricht met meer steigerhout of waar het bed een mooi contrast vormt ten opzichte van de rest. Dankzij de lattenbodem zorg je eenvoudig voor het beste comfort, om je kleine lekker te laten slapen. En om iedere morgen weer fris wakker te worden, zodat jullie klaar zijn voor een nieuwe dag.

Tip: van de lattenbodem van het steigerhout kinderbed is aan de buitenkant natuurlijk niets te zien. Je kijkt aan tegen het hout, terwijl er van binnen sprake is van de ideale basis voor een comfortabel geheel. Heerlijk om in te slapen, dus ook goed geschikt om er zelf gebruik van te maken.

3. Het juiste matras voor kinderen

Op de lattenbodem wil je natuurlijk een goed matras voor de kinderen. Het steigerhout kinderbed kun je het best combineren met een mooi dik matras. Op die manier passen het matras en kinderbed goed bij elkaar, zodat je zeker weet dat jouw kleine daar lekker op kan slapen.

Let op: een matras kiezen voor het kinderbed van steigerhout? Ga in ieder geval voor 8cm dikte. Op die manier zorg je voor voldoende comfort om fijn op te slapen. Dat is minder dan jouw eigen matras, omdat kinderen nog niet zo zwaar zijn.

Een dikker matras oogt stoerder en past op die manier beter bij een kinderbed. Je kunt het bed er mooier mee opmaken. Zorg er wel voor dat het matras niet te zacht wordt, waardoor de kinderen er ver in weg zouden zakken. Met voldoende ondersteuning slaapt dat een stuk lekkerder, zodat je kinderen de volgende dag ook weer fris wakker worden.

Tip: het steigerhout kinderbed en de overtrek kun je samen met jouw kleine uitzoeken. Kijk voor het matras vooral naar de kwaliteit, en minder naar hoe het eruit ziet. Het matras moet gewoon goed zijn, om de juiste ondersteuning te bieden en daar lekker op te kunnen slapen.

Kinderbed van steigerhout: stoere keuze

Zoek je een kinderbed van steigerhout? Het is een stoere en mooie keuze, waarmee je jouw kleine op een leuke manier kunt verrassen. Of waarmee je ervoor zorgt dat jullie die samen uit kunnen zoeken. Passend bij de rest van de kamer van de kinderen. Of als goede basis, zodat je de rest van het interieur er op een leuke manier op af kunt stemmen. Denk bijvoorbeeld ook na over de dekbedovertrekken en iets moois voor aan de muur. Of een vloerkleed op de grond, waarbij de laagpolige modellen het best geschikt zijn. Je voorkomt daarmee dat er te veel stof in gaat zitten, waardoor het lastig zal zijn om de kamer goed schoon en stofvrij te houden.

Benieuwd naar de mooie exemplaren die er beschikbaar zijn? Bekijk de houten bedden bij ons uit de collectie, die er in een aantal gevallen ook zijn voor kinderen. En die we natuurlijk netjes op maat kunnen maken. Als mooi kinderbed van steigerhout, om jouw kleine daar heerlijk in te laten slapen. Ontdek de verschillende mogelijkheden of stel ons je vragen, dan vertellen we je er graag meer over.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95