Ga naar de inhoud

Lekker slapen in een eikenhouten bed: 3 slaaptips van experts

person

gussta

calendar_month 01/01/2018

Het eikenhouten bed is de eerste en ideale keuze om heerlijk te slapen. In een mooi bed, met een stoer en robuust karakter. Maar, wat doe je als je moeite hebt de slaap te vatten? We vragen het de experts, die een paar handige tips voor je hebben.

Relaxt naar bed gaan

“Zorg ervoor dat je relaxt naar bed gaat. Het klinkt een beetje als een open deur, maar het is iets dat mensen die goed slapen enorm helpt.”

Dat heeft te maken met de manier waarop ons hoofd werkt. Als we slapen komen we tot rust. Om in die slaap te komen is het belangrijk om de activiteit af te bouwen. Zorg er dus voor dat je voor het slapen gaan even ontspannen gaat zitten of alvast onderuit zakt. Dat is gemakkelijker dan wanneer je ’s avonds nog van alles aan het doen bent.

“Het is ook de reden dat je na een lange autorit niet meteen in slaap valt, je bent dan nog veel te alert. Ga eerst even rustig zitten en probeer daarna de slaap te vatten.”

Overdag actiever helpt beter te slapen

Andersom is het een goed idee om er overdag juist voor te zorgen dat je lekker actief bent. Om je energie op te branden en ervoor te zorgen dat je ‘moe’ bent zodra het tijd is om te gaan slapen.

“We eten en drinken, om energie te verzamelen. Het is belangrijk om die energie te verbruiken. Door te wandelen, vaker de trap te nemen of te gaan sporten. En daarna beter te slapen, omdat we moe zijn en ons hoofd daar aan toe is na een actieve dag.”

Daglicht: op het juiste moment

En wil je het meer wetenschappelijk aanpakken? Zorg er dan voor dat je rekening houdt met daglicht. Door daar overdag voldoende van in je op te nemen. “Ga in ieder geval een uurtje of meer naar buiten. En zorg ervoor dat je in de buurt van een raam werkt. Het liefst een groot raam, zodat je veel daglicht ziet.”

Het helpt je biologische klok af te stemmen, zodat je ’s avonds moe zal worden en het gemakkelijker wordt om te gaan slapen. Zelfs als je nog geen mooi eikenhouten bed hebt staan om heerlijk in slaap te vallen.

Eiken: houten bed kopen

De slaaptips kun je natuurlijk met ieder bed in de praktijk brengen. De mooiste keuze voor de slaapkamer is wat ons betreft een houten bed. Beschikbaar in eikenhout en in steigerhout, net als van oude balken. Op die manier kies je zelf uit de mooie materialen die er beschikbaar zijn. Voor een goede slaap, waarna je ’s morgens weer fris wakker zal worden.

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95