Ga naar de inhoud

Een stoere slaapkamer: 2-persoonsbed van hout en 3 tips

person

gussta

calendar_month 29/01/2018

De stoere slaapkamer: hoe richt je die in? We zijn jouw specialist in houten bedden en hebben door de jaren heen veel slaapkamers gezien. Daardoor weten we als geen ander met welke elementen je zorgt voor een stoer karakter.

Ons advies? Gebruik de juiste kleuren en materialen, net als het juiste type verlichting. En zorg er met de grootte van de meubelen voor dat je het stoere karakter verder kunt onderstrepen. Voor een slaapkamer waarin je tot rust komt, omdat alles mooi bij elkaar past.

Donkere kleuren en hout

Een stoere slaapkamer begint bij een houten bed, omdat je daarmee gebruik maakt van een uitgesproken stoer materiaal. En dat geldt dus ook voor de nachtkastjes, de staander van een lamp of een grote kast die je wilt gebruiken.

Zorg ervoor dat het hout er geleefd uitziet, door gebruik te maken van donkere kleuren. Die donkere kleuren gebruik je in combinatie met de juiste verlichting, waar we in de volgende tip voor je op terugkomen. Daarmee maak je het meteen sfeervol, zonder dat je de rauwe randjes van het materiaal hoeft te verwijderen.

Indirecte verlichting op de wand

Verlichting kan de slaapkamer maken of breken, vooral wanneer je die op een stoere manier wilt inrichten. Voorkom zoveel mogelijk het gebruik van direct licht. Daarmee zou je zorgen voor een meer moderne, strakke en juist minder stoere look.

Je hebt in plaats daarvan veel meer aan indirecte verlichting. Om de wand uit te lichten, net als een kastje of een ander meubel dat je hebt staan.

Tip: gebruik de schaduw van de verlichting om op de wand een bijzonder patroon te creëren. Of gebruik meerdere meubels over en naast elkaar. Op die manier kun je met licht zorgen voor opvallende schaduwen, die het donkere van een stoer interieur naar boven brengen.

Een stoer 2-persoonsbed van hout

In een stoere slaapkamer kan een houten 2-persoonsbed natuurlijk niet ontbreken. Vanwege het eerder genoemde hout, maar ook vanwege de grootte van het bed. Op die manier zorg je voor karakter met een stoer randje, zodat het een van de mooiste kamers van het huis wordt.

Grote meubelen voor een stoer karakter

Die grootte van de meubelen is van groot belang. Des te groter de meubelen, en des te minder je ervan hebt, des te stoerder het geheel zal ogen. Maak een keuze voor een paar meubelen en geef die alle aandacht die ze verdienen. En pas aan de andere kant op met kleine kaarsen of kleine bloemenvazen. Groot moet het zijn, om het stoere karakter van de slaapkamer overal in terug te laten komen.

En heb je vragen over onze houten bedden en hoe je daarmee zorgt voor een stoer geheel? Neem contact op, dan vertellen we je er graag meer over.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95