Ga naar de inhoud

Thuiswerkplek inrichten: alles voor jouw kantoor aan huis

person

gussta

calendar_month 14/12/2020

Thuiswerkplek inrichten? Het is belangrijk om dat goed te doen, zodat je er comfortabel en productief kunt werken. Want, hoe zorg je voor een werkplek die pijntjes voorkomt? En waarom werkte het op kantoor misschien wel leuker dan dat je nu thuis gewend bent? Het heeft te maken met materialen, met de manier waarop je de ruimte inricht en bijvoorbeeld met de wijze waarop alles bij elkaar past.

Wij laten je zien wat je nodig hebt om een fijn kantoor aan huis in te richten. Iets dat je natuurlijk in de woonkamer kunt doen, net als in een slaapkamer die je over hebt en daarvoor kunt gebruiken. Waar je ook voor kiest, wij helpen je alles te vinden dat je nodig hebt voor de thuiswerkplek. En dan bedoelen we de functionele onderdelen, net als een bureau met een mooie uitstraling. Alleen op die manier wordt het aantrekkelijk om lekker vroeg te beginnen, omdat jij je ‘thuis’ voelt op de werkplek waar je die dag weer aan de slag gaat.

Wat heb je nodig?

Maar, wat heb je nodig om een thuiswerkplek in te richten? We zetten de belangrijkste onderdelen voor je op een rij:

 • Een mooi en groot bureau

  Een bureau had je waarschijnlijk wel verwacht, maar had je gelet op de eigenschappen ‘mooi’ en ‘groot’? Die noemen we natuurlijk niet zomaar. Zorg ervoor dat je er blij van wordt om naar te kijken. Zo heb je een positieve associatie met de werkplek, waardoor je zin krijgt om weer aan de slag te gaan. En is het bureau groot genoeg? Het voorkomt dat je net niet alle belangrijke middelen en materialen tot je beschikking hebt als je aan de slag gaat.
 • Comfortabele bureaustoel

  Het is af en toe gewoon even tijd om lekker onderuit te zakken. En rustig een document door te nemen, te genieten van een kop koffie of om even te bellen met de collega’s die je al een tijdje niet gesproken hebt. En wil je daarna weer hard aan de slag? Het is in de beide gevallen belangrijk dat je zit op een comfortabele bureaustoel. Bovendien voorkomt dit pijntjes en helpt het je een goede houding aan te nemen als je aan het bureau zit.
 • Ladekast voor jouw documenten

  Stapelt het werk zich letterlijk voor je neus op? Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, en dat is op de thuiswerkplek niet anders. Dus richt je een kantoor aan huis in? Zorg voor een ladekast, waarin je de documenten netjes en uit het zicht kunt opbergen. Het is de enige manier om je goed te concentreren op wat er op dat moment echt belangrijk is.

Fijne thuiswerkplek: mooi en functioneel

Wil je een fijne thuiswerkplek inrichten? Het is belangrijk om dat zowel mooi als functioneel te doen. Op die manier wordt het een prettige plek om te werken, waar je bovendien alles tot je beschikking hebt zoals je dat ook op kantoor zou hebben:

 • Mooi ingericht

  Vaak onderschat, maar de manier waarop je het kantoor aan huis inricht bepaalt hoe lekker je daar zit. Dus kun je kiezen voor een slaapkamer met uitzicht op de tuin of misschien over het water? Dat helpt om je te motiveren, net als een mooie inrichting. Bekijk bijvoorbeeld onze (eiken)houten bureaus. Zo zorg je ervoor dat je fijn werkt, in een omgeving waar je blij van wordt en daardoor ook graag naartoe gaat.
 • Handig en functioneel

  Een mooi thuiskantoor werkt fijn, maar je komt pas echt tot goede prestaties als het ook handig werkt en functioneel is. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je voldoende ruimte hebt op het bureau. En kies een bureaustoel waarmee je ergonomisch aan het bureau kunt zitten. Alleen op die manier kom je overal makkelijk bij, terwijl je de belangrijke documenten natuurlijk opbergt in bijvoorbeeld een ladekast die je daaronder neer kunt zetten.

Kantoor aan huis: alles wat je nodig hebt

In het kantoor aan huis zal je zelf moeten zorgen voor alles wat je nodig hebt. En wil je daarmee in ieder geval goed van start? Zorg dan voor een goed bureau, een bureaustoel en een ladekast. Het zijn de belangrijkste elementen, los van de eventuele apparatuur waar je graag mee werkt.

Zorg ervoor dat je op het bureau op de thuiswerkplek voldoende ruimte hebt voor zowel de monitor(en), het toetsenbord, de muis en bijvoorbeeld wat pennen, een paar documenten of een tablet die je gebruikt. Zorg ervoor dat je het gewoon naast elkaar neer kunt leggen, om niet steeds alles op te hoeven stapelen. Alleen daarmee voorkom je dat het een rommeltje of zelfs een chaos zal worden. Het is de makkelijkste manier om er thuis voor te zorgen dat je goed kunt werken, zonder te snel afgeleid te worden of er tegenop te zien.

Thuiswerkplek inrichten

Wil je de thuiswerkplek inrichten en zorgen voor een kantoor aan huis waar je fijn kunt werken? Of het nu gaat om een paar dagen per week, een volledige werkweek of af en toe een specifieke klus, wij zorgen voor alles wat je nodig hebt voor het thuiswerken.

En wil je er thuis meteen voor zorgen dat je voldoende in beweging blijft? Maak dan gebruik van het zit-sta bureau. Op die manier stel je het bureau eenvoudig in om af en toe staand te werken. Of om langere tijd te blijven staan, tot je weer even wilt zitten om bijvoorbeeld belangrijke documenten door te nemen.

Wij helpen je inspiratie op te doen om de thuiswerkplek goed in te richten, waardoor het daar in ieder geval niet aan zal liggen. En heb je budget van jouw werkgever of zoek je naar mogelijkheden binnen een bepaalde prijscategorie? Bekijk de mogelijkheden, neem contact op als je vragen hebt of bestel meteen online. Wij gaan er voor je mee aan de slag, zodat je de werkplek voor thuis net als op kantoor fijn kunt inrichten.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95