Ga naar de inhoud

Vloerkleed in zwart wit: vind in 5 stappen de mooiste keuze

person

gussta

calendar_month 10/04/2021

Het vloerkleed in zwart wit is voor veel mensen de mooiste keuze. Er straalt een belangrijke mate van rust uit, in haast iedere slaapkamer. Het wit oogt heerlijk rustig, terwijl het zwart het patroon breekt. En heb je zwarte delen in de slaapkamer of heeft het houten bed zwart staal? De combinatie daarmee brengt de slaapkamer weer goed in harmonie.

Je hebt online de keuze uit een breed assortiment vloerkleden. Ze zijn er in zwart wit, net als in andere kleuren en in specifieke patronen. Dus ben je naar iets specifieks op zoek of wil je juist meer inspiratie opdoen? Wij helpen je een goede keuze te maken, aan de hand van 5 duidelijke stappen.

Vloerkleed kiezen: 5 handige stappen

Je kunt een vloerkleed in zwart wit of een andere kleur kiezen aan de hand van deze 5 stappen:

  1. Het formaat onder het bed
  2. Andere meubels die je hebt staan
  3. Onder of naast het bed
  4. Hoog- of laagpolig
  5. In zwart wit of een andere stijl

1. Het formaat onder het bed

Begin met het formaat van het bed, om te bepalen hoeveel ruimte eronder beschikbaar is. Een mooi vloerkleed in zwart wit komt pas goed tot z’n recht als de verhoudingen juist zijn.

Meet het bed bijvoorbeeld 180 x 200 centimeter? Dan heb je een groter kleed nodig dan wanneer het gaat om 160 x 200 of zelfs een eenpersoonsbed in 90 x 180. Zorg ervoor dat je goed weet bij welk bed je het kleed wilt gaan gebruiken.

Of gebruik het vloerkleed in de woonkamer natuurlijk, bij de bank. In dat geval wil je weten hoe groot de bank is en hoe groot de ruimte is die je daarvoor wilt benutten. Heb je een ruime (hoek)bank waar iedereen tegelijkertijd op kan zitten? Daar past een groter kleed bij dan wanneer je twee tweepersoonsbanken bij elkaar hebt staan voor een leuk en knus hoekje. 

2. Andere meubels die je hebt staan

Zowel in de slaapkamer als in de woonkamer heb je waarschijnlijk andere meubels staan. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Je wilt voorkomen dat het kleed ertoe leidt dat ze eigenlijk te weinig ruimte krijgen. Of elkaar in de weg lijken te staan, omdat je enige afstand moet houden tot het kleed.

De andere meubels zet je eigenlijk nooit op het kleed. Alleen het bed of de bank gebruik je daarvoor. Zorg er ten opzichte van de rest van het meubilair voor dat er steeds voldoende ruimte beschikbaar is. Bij 20 centimeter is er sprake van een nauwe doorgang, terwijl 50 tot 60 centimeter al een stuk ruimtelijker zal voelen. 

3. Onder of naast het bed

Je kunt er met het vloerkleed in zwart wit en in andere kleuren voor kiezen om dit onder het bed of naast het bed te plaatsen. Of onder of naast de bank natuurlijk, als je daar in de woonkamer gebruik van wilt maken.

Grotendeels onder het bed of de bank zorgt het kleed ervoor dat het bed of de bank groter zal lijken. Het kleed is heel duidelijk een verlengstuk van dit meubel. Andersom kun je er met een positie ernaast voor kiezen dat juist het kleed veel meer de aandacht trekt. Dit gaat groter lijken, waardoor het uitnodigt om er overheen te lopen.

Bij het bed leggen de meeste mensen het vloerkleed er voor een groot deel onder. Bij de bank wil je juist lekker veel ruimte om er op je sokken, pantoffels of blote voeten overheen te lopen. Het geeft een zacht gevoel aan je voeten, dus gebruik het kleed naast de bank die je hebt staan. 

4. Hoog- of laagpolig

Het vloerkleed in zwart wit is er zowel hoogpolig als laagpolig. Het eerste geval oogt over het algemeen wat meer warm. Het heeft een warme uitstraling, die meteen uitnodigt om lekker knus bij elkaar te gaan zitten. Houd er aan de andere kant ook rekening mee dat het een stuk lastiger kan zijn om dit goed schoon te maken. Het kan moeilijk zijn om te stofzuigen, waardoor zich veel stof tussen de haartjes kan ophopen.

Een laagpolig vloerkleed in zwart wit of een andere kleur is op dat gebied een stuk makkelijker. Je hebt minder moeite om het schoon te maken, waardoor dit in de slaapkamer vaak een betere keuze is. Het voorkomt allergieën voor huisstofmijt en voor stof in het algemeen. Bovendien loop je er makkelijker overheen en kun je er zelfs iets op leggen of overheen schuiven dat je (even) onder het bed wilt opbergen. 

5. In zwart wit of een andere stijl

Ten slotte kies je de kleur en de stijl van het vloerkleed dat je mooi vindt. Dat kan in zwart wit, net als in een aantal andere kleuren. En ben je op zoek naar twee kleuren of juist naar een effen model? Wij laten je zien wat er allemaal beschikbaar is, zodat je daar een goede keuze uit kunt maken.

Ontdek op die manier het vloerkleed in zwart wit, net als de effen modellen en de patronen die meerdere opvallende kleuren met elkaar combineren. Er is van alles mogelijk, bijvoorbeeld in combinatie met de mooie houten bedden die je erop kunt plaatsen. 

Vloerkleed in zwart wit

Zoek je specifiek naar een vloerkleed in zwart wit, bijvoorbeeld bij een van de mooie houten bedden uit ons assortiment? Ze combineren er mooi mee. De slaapkamer voelt als een warme en uitnodigende ruimte, ook als je kiest voor een laagpolig kleed.

Dus bekijk online de verschillende vloerkleden, zowel in zwart wit als in de andere kleuren die er beschikbaar zijn. En heb je vragen over een van de kleden of over de bedden van hout die we maken? Stel ons je vragen, dan vertellen we je er natuurlijk graag meer over. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95