• ✓ GRATIS BEZORGING
  • ✓ 60 DAGEN BEDENKTIJD
  • ✓ GRATIS RETOUR
033-2022695 Contact
Showroom is open! In verband met het Coronavirus hanteren wij 1.5 meter afstand!
Maak een afspraak en kom langs!

Blog

Welke maat dekbed heb ik nodig voor mijn 2-persoonsbed?

Een 2-persoonsbed gekocht en daarvoor op zoek naar het ideale dekbed? Voor het beddengoed gelden verschillende aanbevolen maten, afhankelijk van de afmetingen van het bed dat je hebt gekozen.

Het 2-persoonsbed is er in een aantal maten: 160x200 voor een klein tweepersoonsbed, 180x200 voor een groot formaat en 200x200 voor een zeer breed bed voor twee personen. Daarnaast kun je variëren in lengte, tot 210cm of 220cm voor iedereen vanaf 1,85 meter. Wij zetten voor je op een rij welk dekbed je daarbij nodig hebt, op basis van de ideale afmetingen.

Lits-jumeaux: 240x200

De lits-jumeaux is de ideale maat voor een 2-persoonsbed. Het lijkt een (zeer) groot dekbed, maar dat valt ontzettend mee op het moment dat je het op bed legt. Binnen het beddengoed (https://www.gussta.nl/dekbedovertrekken) kies je voor een 160x200, 180x200 en 200x200 bed bij voorkeur voor 240x200. Voor de breedste bedden kun je zelfs gebruik maken van 260x200. Op die manier creëer je voldoende ‘overhang’ links en rechts. Dat maakt het gemakkelijker om het bed mooi op te maken. En zorgt ervoor dat het in bed niet te koud wordt, omdat de warmte netjes onder de deken blijft.

En maak je liever gebruik van twee losse dekbedden op het 2-persoonsbed? Kies dan twee keer voor 140x200. Op die manier heb je beiden voldoende de ruimte om je vrij te bewegen. Met in totaal 280x200, waardoor je zelfs meer overhang kunt creëren dan met een groot 2-persoons dekbed.

Dekbedovertrek en het hoeslaken

De maten voor het dekbedovertrek en hoeslaken kun je gemakkelijker bepalen. Daarvoor kun je namelijk gewoon gebruik maken van de maat van het dekbed (dekbedovertrek) en die van het matras (hoeslaken). Gebruik je een matras van 160x200 of 180x200? Dan is dat ook de maat voor het hoeslaken dat je wilt kopen.

Tip: let er bij het hoeslaken op dat er modellen voor normale matrassen en voor topper matrassen bestaan. Die laatste zijn bedoeld voor de dunnere matrassen helemaal bovenop een boxspring.

Combineer de ideale maten voor het hoeslaken, het dekbed en de dekbedovertrek. Op die manier maak je jouw bed op zoals in een luxe hotel en slaap je heerlijk in bijvoorbeeld je 2-persoonsbed.

Houten bed kopen

En ben je toe aan een nieuw groot bed, waarmee je zorgt voor stralend karakter in de slaapkamer? Onze houten bedden koop je als 2-persoonsbed of in een van de andere afmetingen. Ook met extra lengte en extra breedte verkrijgbaar. Ontdek onze mooie bedden en de verschillende houtsoorten of neem contact met ons op voor meer informatie. We horen graag van je.