Ga naar de inhoud

Balans in de slaapkamer: interieurtips voor houten bed

person

gussta

calendar_month 07/03/2018

De slaapkamer is bij uitstek de ruimte in huis die goed in balans moet zijn. Helemaal Feng Shui of op een andere manier, als basis voor een uitstekende nachtrust. Houd rekening met het gebruik van de juiste kleuren, zorg voor de juiste plaats van het bed en kies voor materialen en meubels die rust brengen. Benieuwd hoe je dat aanpakt? Wij zetten een aantal interieurtips voor het houten bed op een rij.

Gebruik van de juiste kleuren

Zorg er ten eerste voor dat je zachte, lichte en rustgevende kleuren gebruikt. En is dat je te vaag? Werk dan met een tint net van het wit af, net als met wat gele of oranje tinten. Voorkom te veel (en te fel) rood, want dat brengt je niet goed tot rust. Bruin is daarentegen weer wel goed geschikt, waarbij een lichte uitvoering daarvan de voorkeur verdient.

Op die manier dragen de rustige kleuren bij aan een fijne plaats om te kunnen slapen. In een omgeving die rust uitstraalt en ervoor zorgt dat je ademhaling als vanzelf een paar tempo’s omlaag zou gaan.

De juiste plaats voor het bed

Vervolgens is het de kunst om het bed op de juiste plaats neer te zetten. Doe dat bijvoorbeeld niet recht tegenover de deur, want dat maakt je onbewust kwetsbaar en altijd op je hoede. Zorg ervoor dat je hier wel zicht op hebt, maar dat je niet meteen ‘voor de deur’ ligt.

Plaats het eenpersoons- of tweepersoonsbed op een centrale plaats in de slaapkamer, waarbij je er bijvoorbeeld voor zorgt dat je ’s morgens wakker kunt worden van de zon die begint te schijnen. Je bent dan minder afhankelijk van de wekker, waardoor je een stuk rustiger zal slapen.

Materialen en meubels

Tenslotte is het de moeite waard om rekening te houden met de materialen die je gebruikt voor de meubels die je plaatst. Een houten bed is bijvoorbeeld een uitstekend idee, vanwege het rustige karakter en de warmte die het materiaal uitstraalt. Trek dat ook door in kasten die je plaatst. Bij voorkeur groot en robuust, zonder te veel afleidende elementen. Zodat de materialen en meubels op een mooie manier bijdragen aan de rustige uitstraling bij jou in de slaapkamer.

Houten bed kopen

Op die manier stem je de kleuren, de locatie in de slaapkamer, de meubels en materialen netjes op elkaar af. Je zal merken dat je onbewust rustiger wordt, zonder dat je daar een specifieke reden voor aan kunt wijzen. Je slaapt beter, zodat je ’s morgens fitter zal ontwaken, dankzij de juiste balans die je aanbrengt in de slaapkamer. En heb je vragen over de houten bedden die we maken? Neem contact met ons op, dan vertellen we je er graag meer over.

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95