Ga naar de inhoud

Bedombouw met nachtkastjes: maak het stijlvol en bijzonder

person

gussta

calendar_month 28/12/2020

De bedombouw met nachtkastjes maakt het stijlvol, bijzonder en bovendien heel praktisch. Je combineert het bed met de kastjes, zodat je daar een paar belangrijke spullen op kwijt kunt. En zodat je de slaapkamer mooi kunt inrichten, bijvoorbeeld met een wekker in de stijl die je wilt creëeren.

Dus ben je op zoek naar handige tips om het bed en de kastjes met elkaar te verenigen? Wij helpen je graag op weg. Bijvoorbeeld met de ombouwen waar we de nachtkastjes meteen in meenemen. Zo is er sprake van één geheel, waarmee je in de slaapkamer zorgt voor een prachtig geheel dat direct de aandacht zal trekken.

Meteen aan het bed vast

Kies je bijvoorbeeld voor een houten bed dat boven de grond lijkt te zweven? Dat kun je ook doen met de nachtkastjes, waardoor je ook daar geen specifieke poot voor nodig hebt. Je hoeft ze zelfs niet aan de wand te bevestigen, omdat ze vastzitten aan het bed en er daarmee voor zorgen dat je ze prachtig kunt gebruiken.

Dus zoek je een mooie manier om de nachtkastjes en de bedombouw met elkaar te verbinden? Wij laten je binnen de houten bedden (https://www.gussta.nl/houten-bedden) graag zien wat er mogelijk is. En gebruik je liever losse kastjes? Ook die vind je online, natuurlijk in hetzelfde mooie hout als waarin we ook de bedden maken.

5 tips voor de nachtkastjes

Wil je het nachtkastje bijzonder maken? Ga voor stijlvol én functioneel, met onze 5 handige tips:

  • Geen plek voor het lampje
  • Fijne kaars om even te branden
  • Glas water naast je bed
  • De retro-wekker is terug
  • Geen draden te zien

1. Geen plek voor het lampje

Je hebt misschien de neiging om op het nachtkastje een lampje te plaatsen. Dat is handig, zowel wanneer je naar bed gaat als wanneer je opstaat en het nog donker is. Of als je ’s nachts merkt dat je naar het toilet moet, en je wilt voorkomen dat je overal tegenaan stoot.

Met een lampje op het kastje heb je altijd een beetje licht in de buurt. Je schakelt het makkelijk in, om jouw weg te vinden. En toch is het niet nodig om de kostbare ruimte op het nachtkastje hiervoor te gebruiken. Je kunt het lampje namelijk ook heel goed aan de wand bevestigen. En sterker nog, dat scheelt een hoop ruimte én maakt het meteen een stuk stijlvoller. Bijvoorbeeld met een traditioneel touwtje om aan te trekken, waarmee je de verlichting inschakelt als je die wilt gebruiken.

2. Fijne kaars om even te branden

Hang je het lampje op aan de wand? Dan blijft er meer ruimte over op het nachtkastje bij de bedombouw. Dat betekent dat je daar bijvoorbeeld een fijne kaars neer kunt zetten.

Word jij rustig van lavendel, houd je van warme karameltonen of een andere fijne geur? Wat je voorkeur ook heeft, brand af en toe een fijne geurkaars in de slaapkamer. Doe dat bijvoorbeeld als je nog even wat ligt te lezen, natuurlijk met je ogen nog open. Blaas de kaars uit als je gaat slapen. De geur heeft zich dan goed verspreid, zodat je makkelijker in slaap valt en de volgende ochtend weer fris wakker zal worden.

3. Glas water naast je bed

De bedombouw met de nachtkastjes kun je bovendien gebruiken om zeker te weten dat je voldoende drinkt. Merk je dat je ’s avonds na een kop koffie of een lekker glas wijn snel een droge mond krijgt? We maken het allemaal wel eens mee, vooral als we verkouden zijn en we voornamelijk door onze mond ademen.

Zet een glas water op het kastje, zodat je die altijd binnen handbereik hebt. Op die manier kun je wat drinken als je daar behoefte aan hebt, zonder dat je het bed uit hoeft en bijvoorbeeld naar de badkamer moet. Het is de makkelijkste manier om een droge mond te voorkomen, dankzij een nachtkastje waarop je voldoende ruimte hebt.

4. De retro-wekker is terug

En wordt het tijd om te ontwaken? Of vond je het daar zelf nog geen tijd voor, maar moet het wel gebeuren? Kies voor een mooie wekker, in plaats van de digitale rode cijfers waar we stiekem allemaal niet zo van houden.

Wat dacht je van een retro-wekker, die nog echt begint te rinkelen op het moment dat je moet opstaan? Het is een geweldige keuze, die het opstaan net een beetje minder vervelend maakt. En ga je naar bed toe? Dan staat er op het nachtkastje bij de bedombouw in ieder geval een mooi accessoire. Het liefst met een traditionele analoge klok natuurlijk, om stilletjes toch een beetje van te genieten.

5. Geen draden te zien

Ten slotte werk je eventuele draden die er zijn natuurlijk netjes weg. Zo kun je jouw mobiele telefoon of een wekker aansluiten, als je daarvoor een stroomaansluiting nodig hebt. Door de draden netjes weg te werken voorkom je dat het de rustige uitstraling van de rest van je slaapkamer in de weg zit.

Dus kies je voor een bedombouw met nachtkastjes? Zorg ervoor dat je de kabeltjes aan de achterkant netjes weg laat lopen. Zo hoef je er niets van te zien, om op een fijne manier in bed te stappen en toch overal gebruik van te kunnen maken.

Houten bedombouw met nachtkastjes

Zoek je een houten bedombouw met nachtkastjes? Wij laten je zien wat er mogelijk is. Bekijk de houten bedden en de kastjes die je los kunt plaatsen. We gebruiken eikenhout en steigerhout, waarmee je altijd kiest voor een mooi model. En daarop kun je van alles kwijt, al is het dus ook een uitstekend idee om bijvoorbeeld de lampjes aan de wand op te hangen.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95