Ga naar de inhoud

Drie keer inspiratie voor het mooiste houten nachtkastje

person

gussta

calendar_month 30/11/2021

Hoe kies je het mooiste houten nachtkastje en wat is er eigenlijk allemaal mogelijk? Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit verschillende soorten hout, uit moderne en meer klassieke vormen en uit verschillende manieren om het kastje te bevestigen.

Wat dat betreft helpen we je graag inspiratie op te doen. Dat neemt niet weg dat er veel meer te kiezen valt dan de drie soorten bevestiging waar we je in dit artikel mee op weg helpen. Zorg er dus vooral voor dat je online zoveel mogelijk nachtkastjes bekijkt, bijvoorbeeld van hout. Doe op die manier inspiratie op met wat er allemaal beschikbaar is, en maak dan de mooiste keuze voor bij jouw bed.

Staand op de grond

Heel traditioneel is het houten nachtkastje dat gewoon op de grond staat. Dat wil zeggen, het concept is traditioneel. Er zijn gelukkig allerlei manieren om de poten bijzonder te maken:

  • Vorm van de poten
    De vorm van de poten bepaalt voor een groot deel de uitstraling van het houten nachtkastje. Ronde poten zorgen bijvoorbeeld voor een meer landelijk of sierlijk en elegante uitstraling, terwijl rechte poten het strakker maken. En kies je de poten dunner in plaats van dikker? De dunnere poten ogen stilistischer, maar er gaat minder warmte vanuit. Dikkere poten zorgen voor een meer warme uitstraling, die misschien goed past bij de kleur en houtsoort van het bed.
  • Materiaal van de poten
    Voor het materiaal van de poten van een houten nachtkastje kun je natuurlijk kiezen voor hout. Het is een bekende en gebruikelijke keuze. En wil je de poten ondanks hetzelfde materiaal als het kastje zelf toch laten opvallen? Kies dan een andere tint of een andere houtsoort, waarmee je de kleur van het hout goed op laat vallen.
  • Kleur bij het houten nachtkastje
    Ten slotte is die keur van de poten sowieso een goed punt om naar te kijken. Ga je bijvoorbeeld voor stalen poten in zwart? Of verf je het hout van de poten in een bepaalde kleur? Creëer op die manier een contrast, waar het stoerder, warmer of juist liever van gaat lijken. 

Hangend aan de muur

Een deel van de houten nachtkastjes laat zich eenvoudig bevestigen aan de muur. Je zorgt er daarmee voor dat je de ruimte eronder vrij kunt houden. Dat maakt het makkelijker om de slaapkamer schoon te maken, omdat je er gewoon onderdoor kunt gaan.

Een bijkomend voordeel van de hangende houten nachtkastjes is dat de slaapkamer er een beetje groter door zal lijken. Dus heb je een kleine(re) slaapkamer? Door de kastjes boven de grond op te hangen is er minder vloeroppervlak in gebruik. Dit creëert een optisch effect, waardoor de ruimte als geheel groter lijkt.

Houd er aan de andere kant wel rekening mee dat je in de muur zal moeten boren om de kastjes te bevestigen. Dus wil je het bed op een later moment verplaatsen? Of besluit je er toch andere nachtkastjes bij te gaan gebruiken? Er zitten dan gaten in de muur, die je weer weg zal moeten (laten) werken. Zorg er bij het ophangen van de nachtkastjes dus voor dat je er heel zeker van bent dat je het zo een lange tijd wilt laten hangen. 

Vast aan het bed

Wil je de houten nachtkastjes graag ophangen, maar aan de andere kant liever niet boren in de muur? Dat hoeft ook niet, dankzij de kastjes die gewoon vastzitten aan het bed.

De kastjes die je hiervoor kunt gebruiken variëren van een eenvoudige plank aan de zijkant van het bed tot aan complete kastjes. Het houten bed staat stevig op de grond, zelfs bij de zwevende varianten waarvan dat van een afstandje niet zichtbaar is. Dat betekent dat het goed mogelijk is om daar het kastje aan te bevestigen.

Kies je zelf voor een houten nachtkastje dat je aan het bed wilt bevestigen? Dan is het belangrijk om daar zowel de juiste hoogte als de juiste positie voor te kiezen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om het kastje niet (veel) verder te laten komen dan de plek waar je normaal gesproken je kussen neerlegt. Op die manier voorkom je dat je er last van hebt bij het instappen en uitstappen. Zorg er daarnaast voor dat je het nachtkastje net zo hoog of iets lager dan je bed maakt. Dat maakt het makkelijk om er iets op te leggen of vanaf te pakken, als je zelf (nog) in bed ligt.

Houten nachtkastje bij het bed kopen

Wil je een houten nachtkastje bij het bed kopen? Je hebt online de keuze uit een breed assortiment met mooie kastjes. Ze passen goed bij de houten bedden die we maken, zodat je zeker weet dat dit goed open elkaar aansluit.

En heb je vragen over de nachtkastjes, de manier van bevestigen of de materialen die we daarvoor gebruiken? Stel ons je vragen, dan vertellen we je er graag meer over.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95