Ga naar de inhoud

Hemelbed van hout: robuust karakter in de slaapkamer

person

gussta

calendar_month 21/04/2019

Een hemelbed van hout kopen? Het is een prachtige keuze in de slaapkamer, zowel dankzij het type bed als dankzij het gebruikte materiaal. De twee gaan hand-in-hand bijvoorbeeld in een bed van eikenhout.

Zowel met massief eiken als andere houten materialen komt het hemelbed perfect tot z’n recht. Het is een eye-catcher in de slaapkamer, waar je de rest van het interieur op een geweldige manier op kunt afstemmen.

Uiteraard kun je het complete bed in hout laten uitvoeren, inclusief het hoofdbord. En heb je andere ideeën over de samenstelling van het bed of om de hemel mooi tot z’n recht te laten komen? Werk het bed af met sluiers en doeken of zorg er op een andere manier voor dat de slaapkamer die van een luxe hotel wordt. Wij helpen je graag inspiratie op te doen, ook als je voorkeur uitgaat naar steigerhout of een ander houten bed van hoge kwaliteit.

Hemelbed: stijlvol en rustgevend

Het hemelbed is uitermate stijlvol en zorgt met de juiste aankleding voor een heel rustgevende uitstraling. Hoe dat komt? Je kunt het bed uit laten voeren in hout, om dat vervolgens af te werken met doeken of sluiers. Het zijn zachte en warme materialen, zelfs als je die gebruikt in wit of in een andere lichte kleur.

Tip: twijfel je over de mooiste vormgeving van het hemelbed van hout? Je kunt ervoor kiezen om de constructie aan de bovenkant compleet te maken of om die open te laten. De dwarsbalken bieden goede mogelijkheden om decoratie aan te brengen en zorgen voor een meer landelijke en natuurlijke uitstraling.

Het hemelbed heeft traditioneel een mooie luxe uitstraling en biedt in landen met veel muggen en andere insecten uitkomst om een klamboe op te hangen. Om die praktische reden is het bed in Nederland niet ‘nodig’, maar het stijlvolle en luxe karakter staat natuurlijk wel hoog in het vaandel bij veel mensen.

Het is met name de hoogte van het bed die veel mensen aanspreekt. Het bed kan er op die manier zelfs voor zorgen dat de kamer als geheel wat hoger zal lijken. Het is op die manier het middelpunt van de slaapkamer, mede dankzij de mooie gebruikte materialen.

Tip: met de hoeveelheid doeken en sluiers die je eventueel gebruikt bepaal je zelf de uitstraling van het hemelbed van hout. Wil je er een mysterieus en warm geheel van maken of juist zorgen voor een meer moderne uitstraling? Jij hebt de vrijheid, dankzij de diverse mogelijkheden om het bed vorm te geven of aan te kleden.

Hout: natuurlijk karakter

Waar je ook voor kiest, dankzij het bed van hout ontstaat er in ieder geval een natuurlijke uitstraling. Dat geldt voor de hemelbedden, net als voor de andere tweepersoons-bedden (https://www.gussta.nl/houten-bedden/tweepersoons) die er beschikbaar zijn. Gemaakt van steigerhout of van eiken, en zelfs beschikbaar in oud-eiken. Op die manier kies je voor een geleefd materiaal met veel karakter, waardoor het bed zal ‘spreken’.

Het hout hebben we alvast voor je gedroogd, waardoor je minimaal last hebt van kraken of scheuren. In plaats daarvan is het hout goed geschikt om er een tweepersoonsbed of zelfs een hemelbed van te maken. We zorgen er daarmee voor dat je jouw slaapkamer op een bijzondere manier in kunt richten, waarbij het bed het stralende middelpunt zal zijn.

Het hout verstevigen we met een constructie van metaal. Dat geldt voor de tweepersoonsbedden en voor de hemelbedden, die daardoor op een heel degelijke manier in elkaar komen te zitten. Dat is belangrijk, omdat dit voorkomt dat het bed na verloop van tijd scheuren of barsten gaat vertonen. In plaats daarvan zit het geheel op een stevige manier in elkaar en heb je daar jaren plezier van.

Het is de beste manier om een hemelbed te plaatsen en er daarmee voor te zorgen dat je iedere avond een luxe hotelkamer in kunt stappen. En beter nog, je zorgt er hiermee voor dat je iedere ochtend heerlijk ontspannen wakker kunt worden in een bed dat er prachtig uitziet.

Hemelbed van hout laten maken

Wil je een hemelbed van hout laten maken en ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Naast het hemelbed van eiken zijn er ook andere ontwerpen mogelijk, net als andere houtsoorten. We gaan graag op maat voor je aan de slag, zodat je het bed in de gewenste maat kunt laten bouwen.

We zijn gespecialiseerd in houten bedden, zowel voor één als voor twee personen. We hebben veel ervaring met reguliere houten bedden met een stevige ombouw, net als met modellen als hemelbed. Op die manier zorgen wij voor het bed van jouw dromen, waar je iedere avond heerlijk in in slaap kunt vallen.

Benieuwd naar het hout dat we gebruiken voor een hemelbed en de afmetingen die er beschikbaar zijn? Of wil je meer weten over de manier waarop je het hemelbed op een warme en mysterieuze manier kunt aankleden? Wij leggen het je graag uit of helpen je inspiratie op te doen, bijvoorbeeld met de bedden die we bouwden voor onze klanten.

Bekijk zelf ons assortiment met houten bedden om ideeën op te doen of neem contact op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en onze werkwijze, zodat we daarna misschien wel aan de slag kunnen met een mooi hemelbed van hout voor bij jou in de slaapkamer.

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95