Ga naar de inhoud

Het houten bedframe: in elke maat en allerlei looks

person

gussta

calendar_month 31/10/2022

Het houten bedframe spreekt steeds meer mensen aan. En dat is niet zo vreemd, omdat het allerlei voordelen biedt. Dat geldt in praktische zin, net als wanneer het gaat om de uitstraling en de stijl. Dus zoek je naar een natuurlijke look in de slaapkamer? Of zoek je naar meer rust, dankzij het gebruik van hout in combinatie met bijvoorbeeld aardetinten? Het zijn maar een paar voorbeelden van geweldige keuzes, waar je iedere avond, nacht én ochtend van geniet.

Wij bouwen bedden van hout. Daarvoor gebruiken we eiken, steigerhout en andere houtsoorten, soms in combinatie met staal voor een sterk frame. Op die manier ontstaat er een stevig, stabiel en geweldig stoer geheel. Dat zijn een paar van de eigenschappen waar wij blij van worden, en waarmee we jouw bed graag voor je maken.

In dit artikel leggen we je uit over de verschillende looks van het houten frame voor een bed. En ben je benieuwd naar de voordelen van hout, bijvoorbeeld ten opzichte van een boxspring? Daar duiken we voor je in. Zo maak je een goede keuze, voor een bed waarin jij iedere nacht lekker ontspannen zal slapen. 

Ontdek de looks van een houten frame

Het houten bedframe is er in een aantal verschillende stijlen. Dat geldt in de basis voor het bed dat je bij ons kiest. Dus zoek je naar een stoer zwevend bed, dat helemaal geen poten lijkt te hebben? Of ga je voor een hemelbed, waarmee je de romantiek in de slaapkamer naar een hoger niveau tilt? Het kan allebei, wij helpen je online graag inspiratie op te doen.

Bekijk op je gemak onze houten bedden. En maak je keuze uit wat er allemaal beschikbaar is, zowel in tweepersoons als in eenpersoons. 

En ben je benieuwd naar de verschillende afwerkingen, voor de look die jij mooi vindt? We leggen je graag uit over de diverse stijlen:

  • Met een matte lak
    Met een matte lak over het bedframe van hout zorg je ervoor dat je de natuurlijke look daarvan zo goed mogelijk behoudt. Je ziet er nauwelijks aan af dat er een lak op het hout zit. Ondertussen zorgen we voor belangrijke UV-bescherming, om het hout zo lang mogelijk natuurlijk te laten ogen.
  • In white wash of grey wash
    Ben je op zoek naar een specifieke uitstraling van het hout, bijvoorbeeld in wit of in grijs? Dan is een white wash of een grey wash wellicht een goede keuze. Het is prachtig om te zien, en zorgt voor een mooie combinatie met andere meubels of accessoires die je in die stijl hebt staan. Of maak van het houten bedframe de basis, waar je de rest van de inrichting voor de slaapkamer vervolgens op afstemt. 
  • Light oak voor extra nadruk
    Ga je voor extra nadruk op de houtstructuur? Kies dan voor light oak. We laten hiermee graag zien dat je alle kanten op kunt. Het bedframe in hout laat je afwerking zoals jij wilt. Of laat je zelfs helemaal niet afwerken, als je gewoon zoekt naar het originele hout voor bij jou in de slaapkamer. 

Voor velen beter dan een boxspring

Veel mensen kiezen voor het hout vanwege de looks, al is er ook een steeds grotere groep die het houten bedframe fijner vindt dat een boxspring. Zij ervaren allerlei voordelen.

Een boxspring trekt bijvoorbeeld relatief veel stof aan. De vaak stoffen bekleding trekt stof aan, iets waar je met een bedframe in hout geen last van hebt.

En ligt je relatief veel te zweten in bed? Als je (veel) transpireert is een boxspring met veel stof over het algemeen geen goede keuze. De temperatuur kan niet goed weg, waardoor de kans groot is dat jij het (erg) warm hebt in bed. Als je in plaats daarvan kiest voor een houten bedframe zal je het veel minder warm hebben. Dat is vooral in het voorjaar en de zomermaanden heel aangenaam.

Ten slotte zal bijvoorbeeld huisstofmijt veel makkelijker overleven in een boxspring van stof, dan op een bedframe van hout. Het hout kun je veel makkelijker schoonhouden, gewoon met een vochtige doek. Een stoffen bed stofzuigen valt niet mee, wat betekent dat je vroeg of laat meer last zal hebben van stof. Dat is bij een houten bed niet het geval. Wat dat betreft heeft het hout een aantal fijne voordelen te bieden, waardoor je onderaan de streep waarschijnlijk veel beter slaapt.

Houten bedframe kopen bij Gussta

We bouwen bij Gussta zelf de bedden die we verkopen. Dat betekent dat we het houten bedframe van binnen en van buiten kennen. We kennen daarvan de eigenschappen, zodat we precies weten waar je bij ons voor kiest.

We drogen het hout terug tot het percentage dat zo min mogelijk kraakt of piept. In plaats daarvan kun je rekenen op een stevig en stabiel bed, dat er bovendien stoer en geweldig uitziet. Wij weten wat er nodig is om een bedframe in hout te bouwen, eventueel met delen in staal om het geheel extra stevig voor je in elkaar te zetten.

Dus ben je benieuwd naar de houten bedframes of heb je vragen over een specifiek model? Daarover vertellen we je graag meer. Wij bouwen de bedden zelf, dus durven je te garanderen dat we er alles van weten en je precies kunnen uitleggen waar jij vragen over hebt. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95