Ga naar de inhoud

Hoeveel ruimte heb je rond een bedombouw in 160 x 200 cm nodig?

person

gussta

calendar_month 01/06/2022

Stel, je kiest een bedombouw in 160 x 200 centimeter. Hoeveel ruimte heb je daar omheen dan nodig in de slaapkamer? Als de kamer wat kleiner is wil je daar natuurlijk wel lekker in slapen. Je hebt gelukkig niet eens heel veel vierkante meters nodig om het lekker comfortabel in te richten. Wij zetten het voor je op een rij. 

De bedombouw in 160 x 200 cm is goed voor een tweepersoonsbed met de meest populaire afmeting in Nederland. Je kunt er samen in slapen met 80 centimeter per persoon. Of eigenlijk met 90 tot 100 centimeter per persoon, omdat er natuurlijk wat overlap is. De kans is klein dat jullie allebei tegelijk naar het midden zullen draaien.

De bedombouw in 160 x 200 voorkomt aan de andere kant dat je te veel ruimte nodig hebt in de slaapkamer om het lekker comfortabel in te richten. Je hebt in principe voldoende aan 6 tot 7 vierkante meter, als je geen kast in de slaapkamer zou plaatsen. Dus is er bijvoorbeeld 10 of 12 vierkante meter beschikbaar? Dan past het bed er makkelijk in, waarschijnlijk zelfs in combinatie met een kast voor jouw kleding. Wij leggen je precies uit hoe dat zit.

Vrijheid aan de zijkant: minimaal 60 centimeter

Je wilt naast de bedombouw in 160 x 200 natuurlijk voldoende ruimte hebben om in het bed te stappen en ’s morgens weer lekker op te staan. Je hebt daar ongeveer 60 centimeter voor nodig. Dat is relatief smal, maar het is voldoende om uit het bed te stappen en langs het bed te bewegen naar de achterkant (of de voorkant).

Houd er rekening mee dat een eventuele schuine zijde vraagt om wat meer ruimte. Als je zorgt voor 60 centimeter tot aan het plafond kun je daarmee gewoon netjes naast het bed gaan staan. Gaat het om een schuine zijde? Dan voelt de beschikbare ruimte automatisch een beetje kleiner. Zorg er dus voor dat je in dat geval kiest voor 80 tot 100 centimeter. Dat voelt ruimer, om te voorkomen dat het allemaal te krap wordt.

Je kunt de 60 centimeter vergelijken met een deur, zoals die naar de slaapkamer. De deur is waarschijnlijk 80 centimeter of eventueel 90 centimeter breed. Door iets minder ruimte aan te houden kun je daar zonder problemen mee langs het bed bewegen. Aan de andere kant maak je het bed lekker breed, veel comfortabeler dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor 140 x 200 centimeter. 

Langslopen aan de achterkant

Aan de achterkant van het bed heb je een vergelijkbare minimale 60 centimeter nodig om erlangs te kunnen lopen. Als de slaapkamer niet groter is kun je er zelfs voor kiezen om met 40 centimeter genoegen te nemen. Houd er in dat geval wel rekening mee dat je waarschijnlijk dwars achter het bed langs zal moeten lopen, omdat het relatief smal is.

Je zorgt er op die manier voor dat je aan ongeveer 6 vierkante meter al voldoende hebt om een bedombouw in 160 x 200 te kunnen plaatsen. Als je wat meer ruimte wilt is 7 tot 8 vierkante meter voldoende. De kamer hoeft wat dat betreft helemaal niet groot te zijn om een tweepersoonsbed te plaatsen.

Houd er wel rekening mee dat bijvoorbeeld onze houten bedden meer uitstraling krijgen als je het bed beter de ruimte geeft. Dus is er 10, 12 of meer vierkante meter beschikbaar in de slaapkamer? Je zal dan merken dat het bed er mooier van wordt, omdat je er vanaf een iets grotere afstand naar kunt kijken. Wat dat betreft past de bedombouw in 160 x 200 in een kleine slaapkamer, maar kan het dus geen kwaad om het bed wat meer de ruimte te bieden.

Lager of hoger bed: invloed op de ruimte

Het is verder verstandig om rekening te houden met de hoogte van het bed. Met name de lagere bedden in 160 x 200 vormen een goede keuze als je een relatief kleine slaapkamer hebt. Het lagere bed zorgt ervoor dat je er makkelijker overheen kijkt. Bovendien is het totale volume van het bed minder groot. Dit beperkt de hoeveelheid ingenomen ruimte, waardoor je een royaler beeld van de slaapkamer overhoudt.

Wij zorgen ervoor dat zowel de hoge bedden ls de lage bedden heerlijk comfortabel slapen. Dus heb je geen behoefte aan een boxspring, maar zoek je wel naar het ultieme comfort in een fijn bed? Wij zorgen ervoor dat de bedden stevig in elkaar zitten en dat ze je precies daar ondersteunen waar je dat wilt. In combinatie met een goed matras vormt een bedombouw in 160 x 200 daarmee de ideale keuze bij jou in de slaapkamer.

Bedombouw in 160 x 200 kopen

Wil je een 160 x 200 bedombouw kopen en ben je daarvoor op zoek naar de lage bedden met een geweldige uitstraling? Bekijk dan onze houten bedden. Ze zijn er in tweepersoons en in eenpersoons, uiteraard in een aantal verschillende afmetingen. Kies het bed groter of kleiner, afhankelijk van hoeveel ruimte er bij jou in de slaapkamer beschikbaar is. Zo zorgen we ervoor dat je binnenkort heerlijk slaapt, in een bed dat precies past bij het aantal vierkante meters bij jou in de slaapkamer.

We bouwen de bedombouwen met de hand, dus kunnen dat doen in allerlei verschillende afmetingen. Het gaat bijvoorbeeld om 160 x 200, als belangrijkste en meest populaire maat in Nederland. En zoek je naar meer breedte (zoals 180 of 200 centimeter) of heb je meer lengte nodig? We zorgen er met 210 of 220 centimeter aan lengte voor dat je voldoende ruimte hebt om ook helemaal uitgestrekt in bed te gaan liggen. Bestel jouw bed online, dan gaan we er voor je mee aan de slag.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95