Ga naar de inhoud

Houten bed met nachtkastjes: één geheel als de beste keuze

person

gussta

calendar_month 10/02/2022

Het houten bed met nachtkastjes als één geheel: dat is misschien wel de mooiste én de beste keuze in de slaapkamer. Het combineert een aantal voordelen, en is bovendien makkelijk te bestellen. We combineren de houten nachtkastjes feilloos met de houten bedden, voor een geheel dat in sommige gevallen volledig uit één stuk lijkt te zijn gemaakt.

Eerder deelden we al eens inspiratie om het houten bed met nachtkastjes op een creatieve manier te ontwerpen en in te delen. Toch krijgen we regelmatig de vraag van klanten of het ook lukt om de verschillende delen juist met elkaar te integreren. Daar zijn we natuurlijk groot voorstander van. Een aantal van onze bedden biedt daar uitstekende mogelijkheden voor. Zo passen de nachtkastjes er perfect bij, en profiteer je automatisch van een aantal fijne voordelen. Die zetten we in dit artikel voor je op een rij. 

Eén ontwerp voor het gehele bed

Het bed is natuurlijk het centrale ontwerp in de slaapkamer, dat is waar het allemaal om draait. Een eventuele kledingkast, een dressoir en een paar leuke accessoires dragen daar mooi aan bij. Het is het bed dat moet staan als een huis, zowel om uit te nodigen om lekker te gaan slapen als esthetisch om de slaapkamer de gewenste uitstraling te geven.

Dat bed kunnen we moeiteloos uitbreiden met de nachtkastjes. Op die manier worden die als het ware een verlengstuk van het bed waar het je om gaat. Dus zoek je een tweepersoonsbed, met aan beide kanten een kastje om een wekker en een paar andere spullen op te leggen? Wij kunnen er met de houten nachtkastjes voor zorgen dat die goed aansluiten op de rest van het bed. Dat geldt voor de praktische montage, net als voor het design van het geheel.

Door bijvoorbeeld hetzelfde hout te gebruiken ziet dat er netjes uit. Het sluit goed aan op het bed. Sterker nog, in sommige gevallen lijkt het er simpelweg op dat de nachtkastjes onderdeel uitmaken van het houten bed dat we voor je bouwen. Zo lijkt het één geheel, dat zonder de nachtkastjes eigenlijk geen compleet plaatje vormt.

Precies op de juiste hoogte

Bovendien is het belangrijk dat de nachtkastjes bij een (houten) bed de juiste hoogte hebben. Er is niets vervelender dan een kastje dat eigenlijk te hoog is, waardoor je ’s morgens niet goed bij je spullen kunt. Of waardoor het lastig lezen is, bijvoorbeeld aan het eind van de dag net voordat je gaat slapen. Als je dan bijvoorbeeld nog iets te drinken hebt staan wil je daar goed bij kunnen, om te voorkomen dat je het per ongeluk om stoot.

Het nachtkastje moet in ieder geval niet hoger zijn dan de rand van het bed. Zelfs een paar centimeter kan leiden tot lastige situaties, waarin je er niet goed bij kunt. Houd er bovendien rekening mee dat je ’s morgens vroeg misschien nog niet helemaal fris bent. Het is dan belangrijk dat de hoogte precies klopt, om makkelijk bij je wekker te komen of de andere spullen die je nodig hebt.

Andersom is de laag natuurlijk ook niet fijn. De nachtkastjes horen goed op hoogte te zijn, om makkelijk te kunnen pakken wat je nodig hebt. Dat is bijvoorbeeld een paar centimeter lager dan de bovenkant van het matras. Als het matras een klein beetje boven de houten bedombouw uitsteekt kunnen de kastjes daar dus gelijk aan zijn. Hier houden we alvast rekening mee als we het totale ontwerp voor je maken.

Van dezelfde houtkwaliteit

Verder wil je natuurlijk dat het houten bed met nachtkastjes gemaakt is van één soort hout, in dezelfde (hoge) kwaliteit. Wij maken onze bedden onder andere in rustiek eiken, oud eiken, oude grenen balken, vuren en in oud steigerhout. Het zijn de materialen die bekend staan om hun goede kwaliteit, omdat we daar specifiek op inkopen. Vervolgens kunnen we het hout in sommige gevallen behandelen, zowel met een blanke lak als met een andere bewerking. Uiteraard geven we daarbij aan wat je hier zelf nog aan kunt doen, of dat je er vooral van kunt genieten.

De nachtkastjes bij de houten bedden die we maken hebben dezelfde hoge houtkwaliteit. Ze zijn van hetzelfde hout gemaakt, en zien er dus hetzelfde uit. Dankzij dezelfde kwaliteit kun je rekenen op dezelfde lange levensduur. Je hoeft je daar niet druk om te maken, om zeker te weten dat de combinaties van het bed én de nachtkastjes lang blijft staan. 

Houten bed met nachtkastjes kopen

Het houten bed met nachtkastjes is op die manier een mooie, praktische, duurzame en degelijke keuze, vooral als de twee direct bij elkaar komen. Dat is waar we in een aantal modellen standaard voor zorgen. Op die manier bouwen we een bed dat meteen is voorzien van de nachtkastjes die er als het ware bij horen. Die er niet los van te zien zijn, omdat het de houten toevoeging is aan het bed die ervoor zorgt dat het geheel klopt.

Op die manier creëren we een bed dat op alle fronten de beste keuze vormt, zowel om in te slapen als om op de nachtkastjes makkelijk iets neer te kunnen zetten. Dat kan de wekker zijn, net als een klein vaasje met bloemen om de slaapkamer gezelliger te maken en leuk in te richten. We kiezen voor de nachtkastjes de juiste hoogte, we gebruiken de beste kwaliteit en we houden rekening met de stijl. Op die manier vormen de kastjes en het bed één geheel, uiteraard helemaal in de stijl en in het design dat aansluit bij waar je voor de slaapkamer naar op zoek bent.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95