Ga naar de inhoud

Hemelbed van hout: 3 modellen om hemels in te slapen

person

gussta

calendar_month 15/03/2023

Het hemelbed van hout: bestaat er een meer hemelse manier om te slapen? Onze houten bedden slapen heerlijk, zien er geweldig uit én zijn er natuurlijk in allerlei stijlen. Dus zoek je een hemelbed voor een hotel-like inrichting van jouw slaapkamer? Ontdek niet minder dan drie modellen waarin je werkelijk hemels zou slapen (we hebben er nog meer natuurlijk).

Het hemelbed biedt heerlijke luxe. Dat geldt zowel voor de houten bedden die bij ons de basis vormen als de geweldige uitstraling in de slaapkamer. Het hemel-frame maakt een unieke indruk in de slaapkamer. Hang er gordijnen aan of gebruik gewoon het frame. Dat is in sommige gevallen heel praktisch, al ziet het er ook gewoon fantastisch uit natuurlijk.

Wat is een hemelbed?

Het hemelbed is de combinatie van een bed met een hemel. De hemel is een overkapping boven het slaapgedeelte, dus in ons geval boven het houten bed. De overkapping biedt de mogelijkheid om gordijnen op te hangen, die je naar wens kunt openen of sluiten. Of gedeeltelijk kunt sluiten, daarin ben je helemaal vrij.

Tip: in Nederland hebben we nauwelijks last van muggen en andere insecten. Het hemelbed is er daarom vooral voor de sier en de prachtige uitstraling. Op andere plekken waar insecten een grotere uitdaging vormen biedt het hemelbed een makkelijke mogelijkheid om een klamboe te plaatsen. Zo heb je in ieder geval geen last van muggen en ander gezoem. 

Ook creëert een hemelbed een gevoel van extra privacy. Met vitrage in wit, zwart of een andere kleur wordt het minder makkelijk om er doorheen te kijken. Wat dat betreft biedt een hemelbed allerlei voordelen, bovenop de luxe uitstraling daarvan. 

3x een prachtig hemelbed

Het hemelbed van hout is er in allerlei prachtige stijlen en soorten. We zetten drie verschillende varianten op een rij om je te helpen inspiratie op te doen. 

In prachtig eikenhout

We werken graag met eikenhout. Dat geldt voor de houten bedden die we bouwen, net als voor de hemelbedden die we maken. Dus zoek je een overkapping in dit type hout? Het frame kunnen we schilderen in zowel zwart als wit en industrieel of blauwgrijs. Op die manier creëren we een prachtig bed met een hemel, dat natuurlijk heerlijk slaapt. Het eikenhouten hemelbed is een aanwinst voor iedere slaapkamer. 

Het eikenhout dat we gebruiken is goed van kwaliteit en heeft een geweldige uitstraling. Bovendien kunnen we het hout behandelen met bijvoorbeeld een white wash of een grey wash. Dus zoek je een manier om het hout een andere uitstraling te geven bij jou in de slaapkamer? Wij leggen graag uit wat er allemaal mogelijk is en hoe je daarmee kiest voor prachtig geheel. 

Massief eiken en zwevend boven de grond

Het hemelbed in eikenhout combineren we bovendien graag met ons andere unieke kenmerk: het zwevende bed. We gebruiken een stalen frame om het net te laten lijken of het bed boven de grond zweeft. Op die manier ontstaat er een geweldige uitstraling in de slaapkamer.

Het zwevende massief eiken hemelbed heeft een luxe uitstraling, om van de slaapkamer in één keer een luxe hotelkamer te maken. Bovendien kunnen we het bed bouwen in allerlei afmetingen, voor de breedte die precies past bij jou in de slaapkamer. Dus denk je aan 140, 160, 180 of 200 centimeter breedte? En aan 200, 210 of 220 centimeter lengte? Wij realiseren de combinatie waar je naar op zoek bent en die je in de slaapkamer goed kwijt kunt.

De combinatie van het zwevende bed met massief eiken zorgt voor een ijzersterk geheel. Dat bedoelen we letterlijk én figuurlijk. Zwevend boven de grond moeten de meeste mensen even twee keer kijken, voordat ze begrijpen wat er voor hun neus gebeurt. Het gebruikte massieve eikenhout is geweldig van kwaliteit, gaat lang mee én zorgt voor een fantastische uitstraling. Op die manier combineren we alle belangrijke elementen, voor een bed om trots op te zijn.

Hemelbed met een stalen frame

Ten derde combineren we het houten hemelbed graag met een stalen frame. In dit geval gaat het om het frame voor de overkapping. Door staal te gebruiken realiseren we een stevig geheel met een prachtige uitstraling.

Het frame leveren we in zwart, wit, groengrijs of blauwgrijs. Op die manier heeft het een unieke uitstraling, die goed past bij de rest van het bed van hout dat we bouwen. En dat goed past bij bijvoorbeeld het hoofdbord, omdat de verschillende onderdelen er samen goed uit moeten zien natuurlijk. 

Welk hemelbed je bij ons ook kiest: wij bouwen het in de hoogste kwaliteit. We gebruiken het beste hout en bouwen stalen frames die supersterk in elkaar zitten. Op die manier kies je voor een bed dat lang mee kan, heerlijk slaapt en er door de jaren heen geweldig uit blijft zien.

Het hemelbed van hout is er op die manier in verschillende stijlen. Bekijk alle houten bedden om meer inspiratie op te doen met de verschillende modellen die er beschikbaar zijn. We laten graag zien wat we allemaal bouwen in hout. Dat geldt zowel voor de hemelbedden als voor de andere modellen. 

Hemelbed kopen

Wil je een hemelbed kopen? Als je enthousiast wordt van de getoonde modellen vertellen we je daarover natuurlijk graag meer. Of bestel het bed waar jij blij van wordt natuurlijk meteen online. We laten je graag zien welke afmetingen je kunt kiezen. Op die manier stel je zelf het bed samen zoals dat bij jou in de slaapkamer past en je er graag in wilt slapen. Wij gaan er voor je mee aan de slag. Zodat jij binnenkort slaapt in een hemelbed waarmee je van de slaapkamer een luxe hotelkamer maakt. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95