Ga naar de inhoud

Bed van oud eiken: afwerken met een matte lak

person

gussta

calendar_month 06/04/2017

Het houten bed heeft een mooie natuurlijke uitstraling en heeft het karakter van de houtsoort die je kiest. Op zoek naar een stoere slaapplek met een opvallende houtsoort die zichzelf duidelijk uitspreekt? Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit oud eiken, een mooi materiaal dat met de jaren bovendien alleen maar mooier zal worden. In tegenstelling tot de houten bedden van steigerhout en regulier eiken die je niet hoeft af te lakken adviseren we je de houten bedden van oud eiken wel van een matte lak te voorzien.

Je kunt gebruik maken van 2 componenten matte lak voor het hout. Op die manier kun je het karakter behouden (of zelfs accentueren) en voorkom je dat het hout z’n kleur af zal geven of je daar op een andere manier last van hebt tijdens het slapen en uit bed stappen. Uiteraard kun je online het houten bed kopen dat je zoekt. Wij gaan er voor je mee aan de slag en zorgen er bijvoorbeeld in oud eiken voor dat je kunt rekenen op een bijzonder bed voor sfeer in de slaapkamer.

2 componenten lak voor het hout

Om het bed van oud eiken af te lakken kun je gebruik maken van een 2 componenten matte lak voor hout. Het gaat om een milieuvriendelijke lak, volledig watergedragen. Dat betekent dat je het bed zonder problemen binnen kunt aflakken en dat die vervolgens vlot zal drogen. Er zijn ook klanten die zelfs het steigerhout en reguliere eiken aflakken. Dat is niet persé nodig, maar kan er wel voor zorgen dat het hout nog net wat gladder aan zal voelen. Wij zorgen zelf alvast voor het schuren van het hout, ook wanneer je een houten bed in oud eiken bestelt.

Karakter van het bed

het oud eiken heeft een zeer uitgesproken karakter en kan daardoor af en toe donkere vegen bevatten. Die geven uitstraling aan het materiaal, maar kunnen er ook voor zorgen dat je daar tijdens het slapen of uit bed stappen last van krijgt. Door het hout van het bed af te werken met een matte lak kun je dat eenvoudig voorkomen, waardoor het de ideale keuze vormt voor in de slaapkamer.

Houten bed kopen

Benieuwd naar de verschillende houten bedden? We maken de bedden op bestelling en zorgen er daarmee voor dat je altijd de keuze hebt uit de diverse houtsoorten en de afmetingen. Bekijk de bedden van hout in 180 x 210cm, net als in alle andere maten die er beschikbaar zijn. Blader op je gemak door ons assortiment met houten bedden of neem contact op voor meer informatie, we staan je graag te woord.

 

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95